De warme wintermaanden komen er weer aan

Ontdek wat er te doen is in Alkmaar!

Winterse gezelligheid voor jong en oud

Alkmaar heeft het hele jaar door een bruisend stadshart, waar het altijd gezellig winkelen, eten, drinken en beleven is.

Tijdens de Warme Wintermaanden is het nog eens extra gezellig. Zowel voor bewoners als bezoekers van de stad worden allerlei extra festiviteiten georganiseerd die je niet wilt missen.

Scrooge, de kerstmusical

13 t/m 26 december

Vier Kerst met een heerlijke familievoorstelling in de Grote Kerk Alkmaar! In de prachtige ambiance van de kerk staat met Kerst een gloednieuwe muzikale bewerking van het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens: A Christmas Carol.

Een tijdloos verhaal, geestige verschijningen, veel humor, en de prachtige kerk vormen de ingrediënten van een heerlijk avondje uit in ultieme kerstsfeer!

Midwinterfeest Graft-De Rijp

14 t/m 16 december

Van 14 t/m 16 december is het monumentale centrum van Graft-De Rijp omgetoverd tot een sprookjesachtig dorp in kerstsfeer. In de smalle straatjes kun je de leukste wintertaferelen aanschouwen.

Ook zijn veel bewoners én bezoekers van het Midwinterfeest gekleed in nostalgische kleding, waardoor het net lijkt of je een paar eeuwen terug de tijd in gaat.

Er rijden gratis pendelbussen vanuit Alkmaar!

Winter Shopping in de binnenstad

15 december

Ze zijn inmiddels mateloos populair: de bekende Shopping Nights.

Op zaterdag 15 december vindt er een speciale wintereditie plaats. Je kunt deze avond tot maar liefst 21.00 uur winkelen in de binnenstad.

Laat je kerstcadeaus mooi inpakken in een van de fijne winkels en verwen jezelf (of een ander) deze avond extra. 

Winter Fair

15 & 16 december

In het weekend van 15 en 16 december vindt in de Oude Stad de gezellige Winter Fair weer plaats.

Op het Waagplein, in de Hekelstraat en in het Fnidsen vind je de leukste kraampjes om kerstcadeaus te shoppen.

Ook is er een levende kerststal, livemuziek en veel meer leuks.

Decembermarkt Oudorp

15 december

Dit jaar organiseert OVO wederom een Decembermarkt op het Nyenburghplein te Oudorp. Op zaterdag 15 december is iedereen welkom voor een gezellige middag en avond op het plein.

Er kan genoten worden van een hapje, een drankje, de sfeer en het diverse aanbod van de kraampjes. De hele dag klinkt er (kerst)muziek en zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. 

Kerstevent Winkelcentrum De Mare

15 december

Op zaterdag 15 december vindt de jaarlijkse kerstfair met kerststal, kerstambachten en andere artiesten weer plaats in winkelcentrum de Mare. Tussen 11:00 en 17:00 uur vind je in het winkelcentrum 35 kramen. Natuurlijk is de Kerstman ook aanwezig! 

Kom langs en laat je verrassen door alle activiteiten en acts. Een gezellige dag uit met het hele gezin!

Kerstmarkt Waagplein

20 t/m 23 december

Van 20 t/m 23 december kun je weer op het Waagplein terecht voor je kerstinkopen en een hoop gezelligheid. Leuk nieuws: er zijn nog meer stands dan vorig jaar. In het kerstdorp kun je terecht voor allerlei leuke artikelen en natuurlijk klinkt er volop kerstmuziek.

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Winterkaravaan

27 t/m 30 december

De derde editie van Winterkaravaan is in aantocht! Laat je meenemen door Karavaan op theateravontuur en geniet van winters eten en drinken. Jonge theatermakers geven met muziek, theater en performances een perspectief op het thema ‘Eigen Grond’. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en geniet van lekkere winterkost op een bijzondere locatie: de drukkerij in Alkmaar.

Foto: Emil de Jong

Kaaskerstboom Canadaplein

Op het Canadaplein komt zoals ieder jaar de grote kerstboom met typische Alkmaarse kaaskerstverlichting. 

Symbolisch opent wethouder Elly Konijn op zaterdag 8 december om 16.30 uur de Alkmaarse wintermaanden door de kerstboomverlichting te ontsteken. Op de achtergrond zingt het gospelkoor JOY Alkmaar op geheel eigen wijze prachtige kerstliederen en is er warme chocolademelk voor iedereen. 

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.