winkelen in Alkmaar

Zin in een dagje winkelen? In de overzichtelijke binnenstad van Alkmaar zitten alle bekende ketens bij elkaar, met de historische oude binnenstad om de hoek. Hier vind je autovrije, kleine straatjes met unieke Alkmaarse winkeltjes en eetgelegenheden. De ideale combinatie voor een dagje uit.

Winkel aanmelden?
Winkelen in Alkmaar

Openingstijden winkels

In Alkmaar zijn de winkels ook op zondag open. Je kunt er dus 7 dagen per week slagen. Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden die meeste winkels in Alkmaar aanhouden. De openingsuren verschillen echter per winkel. Wil je naar één bepaalde winkel, check dan de openingstijden bij de betreffende winkel.

Maandag 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.30 - 18.00 uur
Woensdag 09.30 - 18.00 uur
Donderdag 09.30 - 21.00 uur
Vrijdag 09.30 - 18.00 uur
Zaterdag 09.30 - 18.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur

Eerste Paasdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag
De winkels zijn in Alkmaar zeven dagen per week geopend. Alleen op Eerste Paasdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn alle winkels gesloten.

Feestdagen waarop een deel van de winkels geopend is:

  • Tweede Paasdag (van 12.00 tot 17.00 uur)
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag  (van 12.00 tot 17.00 uur)
  • Eerste Pinksterdag (van 12.00 tot 17.00 uur)
  • Tweede Pinksterdag (van 12.00 tot 17.00 uur)
  • Tweede Kerstdag (een klein aantal winkels is geopend van 12.00 tot 17.00 uur)
Alkmaarpas 2017

Winkelen met de AlkmaarPas

 

Met de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 winkels en instellingen in Alkmaar. Ook een hapje eten, een avondje naar de bioscoop of een dagje cultuur snuiven wordt met de AlkmaarPas veel voordeliger.

De AlkmaarPas 2019 kost nu €15 incl. een gratis bioscoopkaartje, tegoed van Theater de Vest, tegoed van Artiance en 3 maanden gratis lidmaatschap bij de bibliotheek. Koop je nu de AlkmaarPas 2019 een investering die je er snel uit hebt!

Oude stad Alkmaar

Overzicht winkels

In Alkmaar zitten ruim 500 winkels en restaurants. Wil je weten welke winkels dit zijn, en waar je ze kunt vinden? 

Winkelgebieden in het centrum

Binnenstad

In de binnenstad van Alkmaar vind je de grote winkelketens op de Langestraat en de Laat. In de zijstraatjes tussen de twee winkelstraten in vind je kleinere winkels en lokale boetiekjes

Oude Stad

De oude stad bestaat uit het Fnidsen, de Hekelstraat, de Appelsteeg en de Mient. Deze stratenwaren in de negentiende eeuw het winkel- en ambachtscentrum van Alkmaar. In de smalle, karakteristieke straatjes vind je tegenwoordig een aantal bijzondere en gespecialiseerde winkeltjes.

Overstad

Via de loopbrug over het Noord-Hollands kanaal verbindt overstad zich met het centrum. Alkmaar Overstad heeft als grootste woonboulevard van de kop van Noord-Holland voor ieder mens en elke smaak genoeg te bieden.

Winkelgebieden buiten het centrum

Winkelcentrum De Mare

In winkelcentrum De Mare slaag je altijd. De woonboulevard heeft een breed aanbod aan winkels waaronder de bekende supermarkten en warenhuizen, maar ook een groot aantal lokale winkels met elk hun eigen aanbod.

Winkelcentrum De Hoef

Winkelcentrum De Hoef is van alle gemakken voorzien. Met twee supermarkten, een ideale beriekbaarheid en gratis parkeren voor de deur van de winkels is het hier heerlijk winkelen. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.