Wieler 3 Daagse Alkmaar

Op 31 oktober en 1 & 2 november bruist het in Sportpaleis Alkmaar van de topsport, spanning en sensatie.

Het EK Wielrennen ligt nog niet achter ons of het is al weer tijd voor het volgende wielerevenement. Alkmaar Sport organiseert voor de derde maal de Wieler 3 daagse Alkmaar: een topsport evenement waarbij wielrennen op het hoogste niveau gecombineerd wordt met entertainment en een gezellig VIP-dorp. Het evenement in Alkmaar kent een compleet programma met disciplines variërend van koppelkoersen, sprints, rijden achter derny’s en het in Alkmaar populaire stayeren. 

Programma

Donderdag 31 oktober

Goede Doel Diner

De donderdag staat in het tegen van "Het Grootste Werkfestival". RPAnhn wijkt dit jaar voor het dagprogramma uit naar De Meent Bauerfeind. Na "Het Grootste Werkfestival" wordt voor de derde jaar op rij het Goede Doel Diner georganiseerd. Vanuit de binnenring van het Sportpaleis kan genoeten worden van een utigebreid culinair hoogstandje met uitzicht op de eerste baandwestrijden van het weekend

Vrijdag 1 november

Business Friday

"De Wieler 3 daagse Alkmaar is de ideale setting voor een vrijdagmiddagborrel. Ook voor netwerkmogelijkheden en relatiemanagement is het evenement zeer geschikt” aldus Suzanne Krul van de organisatie. Op het middenterrein staat een hoogwaardig en duurzaam geproduceerd diner klaar gemaakt van lokale producten. De bediening zorg er voor dat het je aan niets ontbreekt. Luxe alom. 

Zaterdag 2 november

Family day

De zaterdag staat in het teken van de familie. Kinderen in de baan, gezinnen aan de balustrade; spektakel voor jong en oud. Het evenemententerrein tegenover het Sportpaleis staat bol van gratis activiteiten waaronder Fixed Gear clinics en Dikke Banden Races, springkussens, spellen, schminken, een ijskar en aansluitend het wielerspektakel op de wielerbaan. De finale start om 16.00 uur.

Rennersveld

De eerste koppels van het rennersveld zijn inmiddels bekend! 

 1. Niki Terpstra & Moreno de Pauw
 2. Wim Stroetinga & Melvin van Zijl
 3. Eamon Lucas & Ivar Slik
 4. Roy Pieters & Marc Hester
 5. Otto Vergaerde & Jules Hesters

Rennerveld Stayeren:

 1. Reinier Honig (NED) - Jos Pronk (NED)
 2. Christoph Schweizer (GER) - André Dippel (GER)
 3. Daniel Harnisch (GER) - Peter Bauerlein (GER)
 4. Giuseppe Atzeni (CHE) - René Kos (NED)
 5. Emilien Clere (FRA) - Sam Mooij (NED)
 6. Jeroen Kaldenbach (NED) - Patrick Besteman (NED)
 7. Christian Kos (NED) - Willem Fack (NED)
 8. Luuk Jansen (NED) - Richard Konijn (NED)

Koersuitleg

Een 3 daagse is een wielerwedstrijd op de baan die over drie dagen wordt gereden tussen teams bestaande uit twee renners. Het winnende team is het team dat aan het einde van de 3 daagse de langste afstand heeft afgelegd tijdens de koppelkoers, puntenkoers en scratch. Wanneer verschillende koppels evenveel ronden hebben afgelegd geven de punten de doorslag. Deze punten kunnen behaald worden in alle onderdelen die tijdens de 3 daagse op het programma staan. Bij het behalen van 100 punten krijgen koppels een bonusronde toegekend die meetelt voor het algemeen klassement (met uitzondering van de afsluitende koppelkoers). Wanneer er aan het einde van de afsluitende koppelkoers koppels in zowel dezelfde ronden als met gelijke puntenstand staan, dan is de eindsprint van de finale koppelkoers doorslaggevend voor de eindzege van de 3 daagse.

Organisatie

‘’Wij hebben er onwijs veel zin in,’’ vertelt Suzanne Krul, namens organisator Alkmaar Sport. ‘’Samen met wedstrijdleiders Danny Stam en René Kos en horecapartner Henry’s Groep bouwen we verder aan een voor Alkmaar uniek evenement waar topsport, spanning, sensatie en entertainment centraal staan. Het is écht een feestje, en met deze derde editie al een traditie voor Alkmaar en omgeving.’’

Dit jaar is de organisatie van het evenement uitgebreid met meervoudig kampioen Vera Koedooder. Vera behaalde maar liefst 18 Nederlandse titels, 8 medailles op Europese kampioenschappen, 7 medailles in World Cup wedstrijden, 15 Klassieker overwinningen en een 6e plaats op de Olympische Spelen op de baan in Londen 2012. “Waarom ik de Wieler 3 daagse omarm? De wielerbaan, vrouwenwielrennen en Noord-Holland… Dit zijn voor mij al drie fantastische redenen om de 3 daagse van Alkmaar te omarmen!” aldus een enthousiaste Vera.

Tickets

De kaartverkoop voor de Wieler 3 daagse Alkmaar 2019 is geopend! Klik op onderstaande link om uw kaarten te bemachtigen. Ook verkrijgbaar aan de kassa van sportcomplex De Meent Bauerfeind (alleen pinnen mogelijk). Kaarten geven u toegang tot de tribune, het expo-dorp én het Wielercafé.

Dagkaarten kosten € 15,00, kinderen betalen € 5,00 (op zaterdag zijn kinderen gratis!).
Een passe-partout voor 3 dagen kost € 37,50, kinderen betalen voor 3 dagen € 12,00.

Naast tribunekaarten zijn er ook diverse arrangementen beschikbaar, om onder het genot van een diner samen met uw klanten, vrienden, relaties of medewerkers van het sportspektakel te genieten.

Niki Terpstra

Danny Stam, verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding van de W3dA, is trots op het feit dat Terpstra opnieuw naar de wielerbaan in Alkmaar komt. “Een wielericoon als Niki wil je altijd op je affiche hebben. Buiten het feit dat hij Nederlands beste klassieker renner is, staat hij ook altijd garant voor spektakel en vechtlust. Kortom een renner die elke organisatie aan de start wil,” vertelt Stam.

Terpstra zal zich dit jaar willen revancheren voor de tweede plaats van vorig jaar. Door publieksfavoriet Terpstra werd in 2018 tot de laatste ronden tempo gemaakt, pas op het laatste onderdeel van de finale avond werd de strijd beslist en werd het voor koppel Terpstra en Pim Ligthart toch een tweede plek.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.