De warme wintermaanden komen er weer aan

Ontdek wat er te doen is in Alkmaar!

Winterse gezelligheid voor jong en oud

Alkmaar heeft het hele jaar door een bruisend stadshart, waar het altijd gezellig winkelen, eten, drinken en beleven is.

Tijdens de Warme Wintermaanden is het nog eens extra gezellig. Zowel voor bewoners als bezoekers van de stad worden allerlei extra festiviteiten georganiseerd die je niet wilt missen.

zaterdag 07 december 2019

Bingo XL kerst editie

Yes, de eerste KERST editie van De BINGO XL is bekend! Deze Bingo XL vindt op 7 december plaats in het AFAS Stadion! Geniet van een bere-gezellige avond, volledig in Kerst sferen met uiteraard luxe en spectaculaire prijzen.

dinsdag 10 december 2019

Kerstconcert 3JS

De ideale kerstsfeer met Jan, Jan en Jaap. De 3JS tonen al zes jaar hoe ze een echt, intiem kerstconcerten op de planken moeten zetten. ‘Acoustic Christmas’ is dan ook een begrip geworden.

donderdag 12 december 2019

Kaaskerstboom op het Canadaplein

Nadat Sinterklaas ons land heeft verlaten, komt ook op het Canadaplein een grote kerstboom te staan. Niet zomaar een boom met ballen, maar een heuse ‘kaaskerstboom’. Je bent immers een kaasstad of je bent het niet!

zaterdag 14 december 2019

Decemberfeest Oudorp

Het jaarlijkse Decemberfeest wordt op zaterdag 14 december 2019 van 15.00 tot 22.00 uur gehouden op het grasveld van Nyenburgh (voor de Spar).

zaterdag 14 december 2019

Kerstevent de Mare

Op zaterdag 14 december vindt de jaarlijkse kerstfair met kerststal, kerstambachten en andere artiesten weer plaats in winkelcentrum de Mare! Tussen 11:00 en 17:00 uur vind je in het winkelcentrum 35 kramen. Natuurlijk is de Kerstman ook aanwezig!

zaterdag 14 december 2019

Winterfair

De Oude Stad van Alkmaar verrast haar bezoekers met kerst met een knipoog. Kom op 14 en 15 december langs tussen 12.00 en 17.00 uur en verwonder je.

zaterdag 14 december 2019

Kerstmarkt Waagplein

Heb je afgelopen jaren ook zo genoten op de kerstmarkt? Ook dit jaar staat het Waagplein weer een weekend lang vol kramen waar je de leukste kerstinkopen scoort! Natuurlijk klinkt er volop kerstmuziek: elke dag treedt een kerstkoor of de zingende kerstman op.

woensdag 18 december 2019

Opnames voor 'Joris' Kerstboom' op het Waagplein

Naast de kaaskerstboom op het Canadaplein vind je ook een metershoge boom op het Waagplein. Niet zomaar een boom, maar Joris’ Kerstboom. Op 18 december komt KRO-NCRV met presentator Joris Linssen opnames maken voor dit hartverwarmende programma.

zaterdag 21 december 2019

Wintershow Kunstrijden AIJC

Tijdens de wintermaanden organiseert de Alkmaarsche IJsclub een wintershow kunstrijden in IJsbaan De Meent. De wintershow is een improvisatie show voor alle leden van de club. De schaatssterren van de ijsclub staan voor je klaar om je een leuke avond te bezorgen!

zaterdag 21 december 2019

Shopping Night Kersteditie

Na een aantal succesvolle Alkmaar Shopping Nights, volgt er ook in 2019 weer een Shopping Night in december! Deze gezellige avond kun je tot lekker laat winkelen en de leukste kerstinkopen doen.

zaterdag 21 december 2019

Warme Winterwandeling met gids

Het VVV organiseert een warme winterwandeling door het mooi verlichte en gezellige Alkmaar. De wandeling is onder leiding van een gids en duurt 1,5 uur. De start is bij het VVV kantoor om 16:30 uur en kost €2,50 per persoon.

zondag 22 december 2019

Cor Bakker Grote Kerk Alkmaar

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde! Als er één manier is om warmte en verbondenheid te voelen aan het eind van het jaar, dan is het wel door samen kerstliederen te zingen. In een prachtig aangeklede kerk. Daarom presenteert Cor Bakker ook dit jaar weer zijn fameuze meezingconcert.

zondag 22 december 2019

Winterkaravaan

De vierde editie van Winterkaravaan is in aantocht! Vijf nieuwe voorstellingen op vijf nieuwe plekken. Op unieke plekjes word je niet alleen getrakteerd op verrassend theater, maar ook op winters eten en drinken.

zondag 02 februari 2020

Winter amusetour

Op een dag 7 unieke restaurants bezoeken en overal een amuse eten en een wijn drinken, beschikbaar gesteld door de deelnemende restaurants? Tijdens de Winter Amusetour Alkmaar kan het!

donderdag 06 februari 2020

Hielander Whisky Festival

Alles over whisky te weten komen, proeven, ruiken en dat in een historische ambiance van een 500 jaar oude kerk! Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. Je krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden.

vrijdag 14 februari 2020

Wonderlicht

Pak je agenda er maar vast bij, want er vindt in de koude wintermaanden een hagelnieuw festival in onze stad plaats. Wonderlicht neemt je mee voor een magische avondwandeling over het historische Bolwerk. Langs bakens van licht en vuur word je verrast door internationale theateracts.

Kaaskerstboom Canadaplein

Nadat Sinterklaas ons land heeft verlaten, komt ook op het Canadaplein een grote kerstboom te staan.

Niet zomaar een boom met ballen, maar een heuse ‘kaaskerstboom’. Je bent immers een kaasstad of je bent het niet!

Op donderdag 12 december wordt de boom om 18.00 uur feestelijk ontstoken. Een kinderkoor verzorgt de muziek.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Geschiedenis van Alkmaar

Overnachten in Alkmaar

Horeca

Ontdek Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.