Vier de voorjaarsvakantie in Alkmaar

Tips voor jong en oud!

Viva de voorjaarsvakantie

Nog heel even geduld en dan zijn velen van ons een weekje vrij. Ga je niet richting de sneeuw of de zon, maar kun je nog best wat inspiratie voor leuke activiteiten gebruiken? Lees dan gauw verder, want we hebben flink wat leuks voor zowel jong als oud op een rijtje gezet.

Mist er volgens jou nog een voorjaarsvakantie-tip? Laat het ons weten door te mailen naar info@alkmaarprachtstad.nl - dan voegen we 'm wellicht wel toe aan de lijst.

Winkel Alkmaar

Wonderlicht

Wat absoluut niet mag ontbreken op je voorjaarsvakantie-bucketlist is Wonderlicht. Dit gloednieuwe festival vindt van 14 t/m 16 februari plaats in onze stad. Wonderlicht neemt je mee voor een magische avondwandeling over het historische Bolwerk. Laat je verrassen door internationale theateracts en warm op het Canadaplein bij één van de vuurkorven op met een marshmallow en een drankje. 

Winkel Alkmaar

Culinaire biertour

Dol op een biertje? Haal dan gauw kaarten voor de wintereditie van de Culianire Biertour op zondag 16 februari. Tijdens de Culinaire Biertour ga je op een dag langs 6 verschillende restaurants en/of grand cafés. Bij iedere locatie krijg je een uniek biertje en een verwant culinair gerecht. En na de tour kun je bij 1 van de 6 deelnemende locaties met de voetjes van de vloer tijdens de afterparty. 

Schaatsen bij De Meent

Schaatsen is natuurlijk altijd een goed idee. En tijdens de voorjaarsvakantie is het één groot feest bij IJsbaan De Meent. Bind de ijzers onder je schoenen en doe mee aan één van de vele activiteiten. Schaatsen met live muziek, een carnavalsdisco, de ICE Games of kom verkleed en trek je onesie aan. Fijn: tijdens de voorjaarsvakantie zijn de dagkaarten extra voordelig.

AlkmaarPas-actie: 10% korting op losse entreekaartjes en 1 gratis entreekaartje voor IJsbaan de Meent (geldig t/m 15 maart)

Waterpret bij de Hoornse Vaart

Hou je van actie én zwemmen? Deze voorjaarsvakantie ligt er bij de Hoornse Vaart een 16-meter lange Adventure Run in het zwembad, vol met lastige obstakels. Voor de kleine spettertjes drijft er een Experience Centre in het instructiebad. Ook is er woensdag- en zaterdagmiddag gratis animatie. 


AlkmaarPas-actie: 10% korting op losse entreekaartjes en 1 gratis entreekaartje voor zwembad Hoornse Vaart (geldig t/m juni)

Bezoek het Verzetsmuseum op wielen bij de bibliotheek

Speciaal voor kinderen tussen 9 en 12 jaar: breng een bezoek aan het Verzetsmuseum in één van de Alkmaarse bibliotheken. Op 17,18 en 19 februari komt het museum in een trailer van bijna 11 meter vanuit Amsterdam naar Alkmaar. Ontdek wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en praat mee over wat goed en fout was, over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.

Winkel Alkmaar

Kraak de Alkmaar Code

Hou je wel van een stukje wandelen met het hele gezin? Combineer een stadswandeling deze voorjaarsvakantie met een superleuke speurtocht voor kinderen én hun ouders van alle leeftijden en kraak de 'Alkmaar Code'.

Deze anderhalf uur durende speurtocht dwars door de binnenstad van Alkmaar is voor kinderen vanaf 4 - 5 jaar een superleuke kennismaking met de stad. Aan de hand van oud beeldmateriaal kunnen ze precies zien hoe Alkmaar er vroeger uit zag. De wandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. 

Actie: de Alkmaar Code kost normaal € 2,50, maar tijdens de voorjaarsvakantie krijg je de speurtocht gratis bij aankoop van een stadswandeling bij de VVV.

Samen naar de Victorie

Moedig AZ aan


Ben je dol op voetbal en wil je graag weten hoe het AZ stadion er van binnen uit ziet? Dat kan! Op zondag 23 februari speelt AZ thuis een wedstrijd tegen PEC, waar je losse kaarten voor kunt bestellen. Alle ins en outs over het stadion en de club te weten komen? Dan kun je ook altijd - los van de wedstrijd - een stadiontour volgen. Tijdens een 90 minuten durende rondleiding door de voetbaltempel worden er deuren geopend die normaal gesloten blijven.

WATISNOW

Op zaterdag 22 februari wordt Podium Victorie omgebouwd tot festivalterrein voor het gloednieuwe urban music festival ‘WATISNOW’, het grootste hiphopfestival boven het Noordzeekanaal. Grote artiesten van Nederlandse bodem en de beste dj’s treden op in verschillende area’s. Onder andere Lil’Kleine, Donnie en Snelle staan op het podium. 

Laat je verrassen in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar is áltijd een bezoek waard, en vanaf 22 februari presenteert het museum de 'Collectie Paul Rijkens'. De tentoonstelling biedt een verrassende en kleurrijke selectie werken van Jan Sluijters, Matthieu Wiegman, Gustave De Smet, Constant Permeke en andere belangrijke Belgische en Nederlandse kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw. 

Bij de tentoonstelling 'Collectie Paul Rijkens' biedt het museum elke zondagmiddag om 14.00 uur een gratis inlooprondleiding aan door één van hun ervaren gidsen - op vertoon van een geldig museumkaartje.

Winkel Alkmaar

Expositie vrijheid

Pak je stalen ros en trek eropuit in het buitengebied van Alkmaar. En loop vanaf 14 februari in Schermerhorn gerust even de Grote Kerk binnen. Daar kun je een mooie, afwisselende expositie in het teken van vrijheid bewonderen met verschillende beelden, tekeningen en schilderijen.

Gigantisch grote rommelmarkt

Iedereen die houdt van vintage moet hier eigenlijk naartoe. Op zondag 16 februari kun je van 10.00 – 16.00 uur eindeloos rondsnuffelen op de gigantisch grote rommelmarkt in het Sportpaleis. Van boeken tot gereedschap en van schilderijen tot kleding: je vindt het er allemaal! 

Winkel Alkmaar

Stap in de huid van de restaurator

Op woensdag 19 en donderdag 20 februari kun je meedoen aan een workshop rondom 'Project Caesar'. Bekijk samen met het hele gezin het onlangs gerestaureerde schuttersstuk van Caesar van Everdingen uit 1641. Daarna kun je je eigen creativiteit gebruiken om een replica van het schilderij nog mooier te maken! 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.