Varen in de gemeente Alkmaar

Alkmaar is het mooist vanaf het water. Een bootje huren, een rondvaart maken of een dagtocht maken per schip? Op deze pagina lees je hoe

Rondvaart door Alkmaar

Leun achterover en geniet van al het moois dat Alkmaar te bieden heeft vanuit de rondvaartboot. Alkmaar staat bekend om z’n lage bruggetjes; dat is dus bukken geblazen! Tussen april en oktober vertrekt er elk uur een rondvaartboot vanaf de Mient.

Liever zelf varen?

Alkmaarsebootjesverhuur

U huurt al een bootje vanaf € 15,00 per uur, inclusief kussens en brandstof. Een vaarbewijs heeft u niet nodig. Na een korte instructie kunt u veilig het water op.

Bij de Alkmaarse Bootjes Verhuur is het mogelijk om een grachten boot te huren en door middel van routes Alkmaar eens van de andere kant te bekijken. Alkmaarse Bootjes Verhuur heeft verschillende boten die geschikt zijn voor 2 tot 8 personen.

De Kraak

De Kraak Actief is sinds 1995 gevestigd midden in het historische stadscentrum van Alkmaar.
De Kraak Actief houdt zich, behalve met het verhuren van kano's, motorboten, fietsen, steppen en feestartikelen, ook bezig met het verzorgen van complete groepsarrangementen.
 

Green Joy

Greenjoy biedt een volledig geautomatiseerde mogelijkheid om tegen de scherpste prijs samen met familie of vrienden heerlijk te varen en zo te genieten van het moois dat de Nederlandse wateren te bieden heeft.

Klaar voor het echte werk?

Waterscouting Marco Polo Alkmaar

Marco Polo is sinds 1964 de enige echte waterscoutinggroep van Alkmaar.
Jongens en meisjes vanaf 7 jaar beleven ieder weekend een spannend programma. In de zomer zeilen wij op het Alkmaardermeer, roeien wij in de grachten van Alkmaar en beleven wij spannende avonturen. In de winter gaan de boten het water uit en zorgen wij met z’n allen dat ze weer klaar zijn voor het vaarseizoen.

Zeekadetkorps Alkmaar

Het Zeekadetkorps Alkmaar is een jeugdorganisatie voor jongens en meiden vanaf 9 tot en met 17 jaar die geïnteresseerd zijn in alles wat met varen en de scheepvaart te maken heeft. Elke zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur komen de zeekadetten op ons korpsschip de ‘Bulgia’ bijeen om zich bezig te houden met zeilen, roeien, onderhoud aan het schip en andere nautische bezigheden aan boord.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.