Thuisagenda Alkmaar

Zien en doen thuis in Alkmaar

Alle evenementen zijn t/m 1 september afgelast en culturele instellingen zijn gesloten. Wat kun je doen of zien terwijl je thuis zit? We geven je graag enkele tips van onze lokale organisaties!

Heb jij nog een leuke thuis-tip? Mail je tip naar info@alkmaarprachtstad.nl.

Thuismuseum

Online is het Stedelijk Museum Alkmaar toegankelijker dan ooit. Via de website deelt het museum filmpjes, educatieve opdrachten, links naar creatieve kunst op sociale media en audiowandelingen langs virtuele tentoonstellingen.

De grote Alkmaar bingo

Speel thuis de grote #Flattenthecurve Alkmaar bingo. Hoe veel onderdelen kun jij al afstrepen? 

 

 

Thuis Met Artiance

Alle filmpjes uit de reeks #ThuisMetArtiance, maar ook opdrachten van cultuurscholen uit bijv. Heemskerk, Beverwijk, Den Helder, Texel en Hoofddorp zijn gratis te zien en te doen!

prachtig online theater

TAQA Theater De Vest biedt prachtig theater online. O.a. de serie 'Lichtpuntjes', waarin artiesten hoopvolle en mooie boodschappen opnemen. 

Films van Filmhuis

Filmhuis Alkmaar is gesloten t/m 1 juni. Toch zin om een film te kijken? Bekijk de films van Filmhuis op PICL.

Alkmaarse films, series en vlogs

Nu je de deur nauwelijks meer uit mag, heb je genoeg tijd om films, series en vlogs te kijken! Tip: heb jij de thrillerserie LOIS gezien?

Alkmaarse thuisbieb

Tot 19 mei zijn alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard gesloten. Tip: geniet van de mooiste e-books en luisterboeken.

Boeken over Alkmaar

Je hebt nu meer tijd voor een goed boek! Zoals een boek van de Alkmaarse schrijver Simone van der Vlugt of een van de vele andere Alkmaarse boeken.

Blijf bewegen

Veel sportverenigingen, fitnesscentra en zwembaden zijn gesloten. Maar ook daar zijn oplossingen voor, namelijk de virtuele lessen! 

Bied of krijg hulp

In deze coronacrisis kunnen veel mensen mogelijk hulp gebruiken. De VCRA verzamelt alle vraag en aanbod op één plek.

Mooie initiatieven

Er ontstaan ook mooie initiatieven, restaurant STOER verzorgt bijvoorbeeld elke dag 60 maaltijden voor dak- en thuislozen. 

 

Virtuele tours

Ook culturele instellingen zijn gesloten. Stedelijk Museum Alkmaar biedt een virtuele audiotour aan en je kunt ook rondkijken in de Grote Kerk.

Kleurplaat maken

Leuk voor zowel jong als oud: tekenen! Print een van de Alkmaarse kleurplaten uit en ga aan de slag. 

Spelletjes en speurtochten

Niets is zo leuk als spelletjes spelen! Weet jij alles van Alkmaar? Test je kennis en gebruik je tijd voor deze Alkmaar-spelletjes of doe een speurtocht. 

Haal Alkmaar in huis

Om thuis nog in de Alkmaarse sfeer te blijven, kun je verschillende producten in huis halen. 

Plaatjes kijken

Mis jij de stad al? Neem dan snel een kijkje op onze Instagram, hier posten wij regelmatig mooie foto's van Alkmaar.

Oudste geluidsopname van Alkmaar

De oudste geluidsopname van Alkmaar en misschien wel van heel Nederland is voor het eerste online te beluisteren.

Hallywood25

Een online programma met reportages, experimenten, korte films, kunst, interviews en interactie met de kijkers: dat is Hallywood 25. Iedere vrijdagavond om 21.00 een live uitzending via hallywood25.nl. 

Bezorgen in Alkmaar

Is jouw favoriete eetgelegenheid of winkel uit Alkmaar tijdelijk gesloten? Thuis kun je blijven genieten van jouw Alkmaarse maaltijd of winkel. Zij bezorgen namelijk gewoon bij jou thuis. 

THUISAGENDA ALKMAAR

maandag 01 juni 2020

Win een weekend weg in The Fallon Hotel

woensdag 25 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Nieuwe concertdata

Ook poppodium Victorie sluit tot 1 juni haar deuren. Het team is hard aan het werk om vervangende data te vinden. Zo zijn concerten van Joe Buck, de Kraaien, de Edwin Evers Band, Suzan & Freek en vele andere voorstellingen verplaatst naar een nieuwe datum. De gekochte kaarten blijven geldig, iets om naar uit te kijken!

woensdag 25 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Online voorstellingen

De theaterzalen zijn helaas de komende tijd gesloten, maar dat betekent niet dat we niet meer van theater kunnen genieten! Vele gezelschappen hebben opnames van voorstellingen online beschikbaar gemaakt, zodat jij van een heerlijk avondje theater kunt genieten. Gewoon vanuit je huiskamer!

woensdag 25 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Virtuele audiotour Stedelijk Museum Alkmaar

Nu Corona ons binnenhoudt, biedt Stedelijk Museum Alkmaar je een virtuele audiotour door de tentoonstelling 'Collectie Paul Rijkens'.

donderdag 26 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Berenjacht

Veel huishoudens in Alkmaar hebben een beer voor het raam gezet en jouw taak is om ze te spotten! Loop de speurtocht en ga op zoek naar alle beren. Houd hierbij wel rekening met de richtlijnen van het RIVM.

woensdag 25 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Thuismuseum

Omdat het Stedelijk Museum tijdelijk gesloten is, kun je nu ook workshops online volgen. In de workshop 'Stap in de huid van de restaurator' kom je alles te weten over Caesar van Everdingen en tijdens de workshop 'Anders kijken' word je uitgedaagd om anders naar kunst te kijken.

woensdag 25 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Rondleiding door de Grote Kerk

De Grote Kerk Alkmaar blijft nog even gesloten, maar je kunt wel een virtuele rondleiding nemen door dit monumentale pand.

donderdag 26 maart 2020 T/M dinsdag 01 september 2020

Kraak de Alkmaar Code

Een super leuke en leerzame speurtocht door de historische stad Alkmaar. Beantwoordt de vragen en leer van alles over de stad. Als je alle vragen goed heb beantwoordt, vormen de letters een zin die de Alkmaarders altijd nog roepen op 8 oktober. Weet jij hem te ontcijferen?

woensdag 25 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Geocaching

Geocaching is één van de grootste schattenjachten ter wereld. Er zijn maar liefst 2 miljoen geocaches wereldwijd en ze zijn ook in Alkmaar te vinden!

donderdag 04 juni 2020 T/M zondag 21 juni 2020

Brandstof: Coronaproof Theatrale Drive Through

Karavaan gaat geheel corona-proof de theatrale drive through 'Brandstof' organiseren, om en door de drukkerij in Alkmaar.

woensdag 06 mei 2020 T/M woensdag 20 mei 2020

Alkmaar Victrix Run

Een leuk alternatief voor de Alkmaar City Run is de Alkmaar Victrix Run! Dit is een hardloopwedstrijd waar iedereen aan mee mag doen, die vijf of tien kilometer kan lopen. Er is zelfs een leuk parcours voor de kinderen gemaakt.

maandag 06 juli 2020

Alkmaars Kookboek

Door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn veel horecagelegenheden hard getroffen. Rotary Alkmaar Young Ambition geeft deze lokale ondernemers graag een steuntje in de rug. Daarom brengt de Rotary in samenwerking met de Alkmaarse horeca het 'Alkmaars Kookboek' uit. Een culinaire reis door Alkmaar, thuis op tafel!​

woensdag 20 mei 2020 T/M zondag 31 mei 2020

Virtuele Alkmaar City Run by night

De City Run By Night gaat toch nog door, maar dan op een virtuele manier!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Corona Update

Winkels die thuisbezorgen

restaurants die thuisbezorgen

Cadeaubonnen bestellen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.