Theater

Taqa Theater de Vest

TAQA Theater De Vest is met zo'n 350 professionele- en amateurbespelingen per jaar hét culturele hart van Alkmaar en omgeving. Met een passie voor podiumkunsten wil de organisatie het leven van alle inwoners in de regio Alkmaar verrijken en mooier maken door het bieden van kunst, cultuur en beleving. TAQA Theater De Vest is méér dan een theater. De ruimten worden ook verhuurd voor congressen, feesten en partijen. Jaarlijks bezoeken meer dan 300.000 gasten het theater voor een van de vele events.

Vrij zijn

Sinds 2011 is de stichting A.F. Vrij Zijn uitgegroeid tot een vrijwilligersorganisatie met meer dan 100 vrijwilligers. Een onderdeel van de stichting is het Vrij Zijn theater. Het theater zet sinds 2012 jaarlijks drie theaterproducties op de planken op onze eigen locatie in Alkmaar. De geschiedenis van Alkmaar wordt op een moderne en spannende manier vertelt.

Poppentheater Petit

Dit is een theater klein van ruimte, voor kleine en grote mensen die zich kind met de kinderen voelen. Ons kleine theater ligt in Alkmaar aan de rand van de Schermer, op een ludieke plek beneden een dijkje aan het Noord-Hollands kanaal (achter Ranzijn) en op nog geen 10 minuten fietsen vanuit het centrum van Alkmaar. Vlakbij alle uitvalswegen: de A9, de nieuwe N242 en het bus transferium op de Nieuwe Schermerweg richting Alkmaar.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.