Tata Steel Chess On Tour 2019 komt naar Alkmaar!

Op woensdag 16 januari spelen de allerbeste schakers van de wereld in TAQA Theater De Vest. En jij kunt komen kijken!

Tata Steel Chess On Tour in Alkmaar

Van 11 t/m 27 januari 2019 vindt de 81 editie van het Tata Steel Chess Tournament plaats in Wijk aan Zee. Extra leuk: op woensdag 16 januari spelen de grootmeesters de vijfde ronde van het toernooi in Alkmaar tijdens ‘Chess on Tour’.

Benieuwd hoe de grootmeesters elkaar schaakmat proberen te zetten? Kom dan kijken!

Leuke activiteiten

Op woensdag 16 januari start het programma in De Vest om 14.00 uur. Naast het topschaken vinden er in het theater en aan het Cultuurplein allerlei schaakactiviteiten plaats. Je kunt zelf een partijtje schaken of aanschuiven bij het live-commentaar. 

Ook in aanloop naar het evenement vinden er al allerlei schaakgerelateerde evenementen plaats. Zo kun je kijken naar schaakfilms bij het Filmhuis, is er een jazzavond met het thema schaken en een kunstproject. Houd deze pagina in de gaten voor het programma.

Deelnemers 2019

De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament heeft een erg sterke bezetting. Zo is onder meer wereldkampioen Magnus Carlsen van de partij. Naast Carlsen doen nog vijf grootmeesters uit de top tien van de wereld mee: Shakhriyar Mamedyarov (3), Ding Liren (4), de Nederlandse Anish Giri (5), Vladimir Kramnik (7) en Viswanathan Anand (8).  

Ook oud-kampioen van Nederland Jorden van Foreest doet mee. Hij is net klaar met zijn middelbare school en heeft besloten om zich fulltime op het schaken te focussen. Hij was al in beeld toen hij op zijn 17e kampioen van Nederland werd, maar toen was het nog wat vroeg voor hem. Jorden mag nu zelf laten zien of hij er klaar voor is.

De 14e speler wordt in december bekendgemaakt. Dat is namelijk de grootmeester die op 1 december de hoogst genoteerde speler van de ACP Competitie is met een rating onder de 2750. De deelnemers aan de Tata Steel Challengers worden dan ook bekendgemaakt.

Op de foto: o.a. Anish Giri (midden) tijdens de bekendmaking van de spelers.

Blijf op de hoogte

Alle informatie over het toernooi en de activiteiten vind je op www.tatasteelchess.com.

Ook op deze pagina verschijnt regelmatig een update over de spelers, activiteiten en ander nieuws rondom het toernooi.

Teaser Tata Steel Chess Tournament 2019

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.