Stedelijk Museum Alkmaar

Canadaplein 1, 1811 KE Alkmaar

Over het Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad en absoluut een bezoek waard voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. In het museum vind je afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties van oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid.

De 'Gouden Eeuw', 'Victorie!' en 'Portret van Alkmaar' belichten de roemrijke stadsgeschiedenis. Daarnaast kun je een verrassende presentatie van de fraaie collectie Bergense School bekijken. De veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Alkmaar aantrekkelijk voor een breed publiek.

 

Wat is er nu te zien?

Tijdelijke tentoonstellingen
Naast de vaste opstellingen organiseert het museum meerdere keren per jaar een tijdelijke tentoonstelling met daarbij een gevarieerd activiteitenprogramma. 

Dit jaar staat Stedelijk Museum Alkmaar helemaal in het teken van het jubileumjaar in de stad. Zo bewonder je t/m 10 juni de tentoonstelling van Ruysdael & Saenredam en kun je in de Grote Kerk het Laurentius-altaarstuk van Maarten van Heemskerck bekijken. 

Interview met conservator Christi Klinkert

Vanwege het jubileumjaar in Alkmaar is het drieluik van Maarten van Heemskerck voor even terug op haar thuisgrond. Een bijzondere gebeurtenis, waar we voor het Alkmaar Prachtstad Magazine met conservator Christi Klinkert over spraken.

Contact

Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1,
1811 KE Alkmaar
Website: https://stedelijkmuseumalkmaar.nl/
E-mail: info@museumalkmaar.nl
Facebook: /stedelijkmuseumalkmaar
Telefoon: 072 548 9789

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.