Stedelijk Museum Alkmaar

Canadaplein 1, 1811 KE Alkmaar

Over het Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad en absoluut een bezoek waard voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. In het museum vind je afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties van oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid.

De 'Gouden Eeuw', 'Victorie!' en 'Portret van Alkmaar' belichten de roemrijke stadsgeschiedenis. Daarnaast kun je een verrassende presentatie van de fraaie collectie Bergense School bekijken. De veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Alkmaar aantrekkelijk voor een breed publiek.

 

Wat is er nu te zien?

Tijdelijke tentoonstellingen
Naast de vaste opstellingen organiseert het museum meerdere keren per jaar een tijdelijke tentoonstelling met daarbij een gevarieerd activiteitenprogramma. 

Dit jaar zijn er ook weer nieuwe tentoonstellingen.  Zo bewonder je van 28 september 2019 tot 26 januari 2020 de tentoonstelling over de familie Toorop, een bekende schildersfamilie met een geheel eigen stijl van schilderen. Echter wanneer je de werken van de familie Toorop naast elkaar bekijkt, zie je opeens sterke verwantschappen. 

Verder: Wiegman, De Smet, Sluijters; Unilevertopman Rijkens verzamelde werk van Belgische en Nederlandse kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw – verlengd tot 1 november. Ook te zien: 75 jaar vrijheid; bijzondere herinneringen van gewone Alkmaarders – tot 14 augustus. Graag vooraf reserveren.

2020
T/m 26 januari: Toorop
T/m 14 augustus: 75 jaar vrijheid
T/m 1 november: collectie Paul Rijkens
november-december: vernieuwing museumzalen / museum dicht

2021
januari - maart: Ode aan het Noord-Hollandse landschap (werktitel)
mei - augustus: Rudi van de Wint
juni - augustus: Kruseman
september-januari: Allart van Everdingen, het ruige landschap

Neem alvast een kijkje in het Stedelijk Museum!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Geschiedenis van Alkmaar

Overnachten in Alkmaar

Horeca

Ontdek Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.