Fietsevenementen

Spring jij graag op de fiets voor een mooie tocht? Of is wielrennen jouw hobby? In beide gevallen ben je in Alkmaar aan het juiste adres. Dit jaar zijn er voor verschillende niveau's weer genoeg fietsevenementen te vinden. Op deze pagina's vind je ze!

Jouw fiets evenement op deze pagina? Klik hier

Fiets4daagse 2020

De Fiets4Daagse Alkmaar vindt dit jaar plaats van woensdag 1 juli tot en met zaterdag 4 juli 2020. Het is de perfecte gelegenheid om ook te genieten van al het moois dat de rijke omgeving van Alkmaar te bieden heeft. Naast het prachtige historische centrum ligt Alkmaar dichtbij het strand, de duinen en de polders die je tijdens de Fiets4Daagse zal ontdekken.

 

Ronde van Noord-Holland 2020

Op zaterdag 25 april 2020 kan je meedoen met de Ronde van Noord-Holland. Eén van de oudste toertochten die door Le Champion wordt georganiseerd. De routes gaan langs de mooiste plekjes van Noord Holland. Bloeiende tulpenvelden, groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes kan je zeker verwachten!

De Ronde van Noord-Holland heeft vier verschillende afstanden, namelijk 40, 60, 110 en 160 km. De startlocaties zijn te vinden in Alkmaar, Hoorn en Oostzaan.

Profronde van Noord-Holland 2020

De Profronde van Noord-Holland wordt in 2020 voor de 74e keer verreden en is daarmee de oudste nog bestaande klassieker van Nederland. Dit jaar strijden de renners verspreid over twee dagen om de eindwinst. De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland wordt in 2020 op zaterdag 13 en zondag 14 juni gereden.

Ronde van de West-Friese omringdijk 2020

Op zondag 12 juli 2020 vindt de 10e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. De ronde kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. De afstand van 135 km over de gehele Omringdijk is een prestatieve toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Voor recreatieve fietsers en beginnende racefietsers zijn afstanden van 50 en 80 km uitgezet. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.