Restaurant Stoer

Wie in Alkmaar uit de trein stapt en trek heeft in koffie of lunch doet er goed aan de overkant van de straat bij Stoer naar binnen te stappen. Een restaurant met een missie, is op de eenvoudige, doch smaakvol ontworpen menukaart te lezen.

Stoer is sinds juli 2017 gevestigd in een sfeervol pand op de hoek van de Stationsweg en de Spoorstraat, met uitzicht op het oude station, bovenlichtjes van weleer en stoere neonletters aan de muur. Je voelt je direct thuis. Stoer is een leerwerk restaurant. Jongeren die hun weg in de maatschappij nog niet hebben gevonden, op wat voor manier dan ook, worden door Lotte Mol begeleidt en aangesproken op hun talenten en kwaliteiten.

Dat de missie meer is dan het begeleiden en opleiden van deze jongeren, blijkt onder andere uit de inrichting van het restaurant. 95% van de inrichting is hergebruikt. Ze zijn zuinig op de toekomst. Bijdragen aan een mooiere wereld. Dat klinkt misschien ambitieus, maar die ambitie wordt hier bij Stoer volledig waargemaakt, bijvoorbeeld door al het afval te scheiden en zelf te composteren. Bijvoorbeeld door groenten en kruiden uit eigen tuin te gebruiken. Seizoensgebonden, verse en eerlijke producten. Dat is nogal een missie!

De jonge medewerkers, variƫrend in leeftijd van 15 tot 26 jaar, komen van De Spinaker of via Stichting MEO Werkt, en krijgen bij Stoer de kans zich te ontplooien in een omgeving waar ze serieus genomen worden en verantwoordelijkheden krijgen toegeschoven.

De ingrediĆ«nten komen voornamelijk van lokale ondernemers, de groenten van een lokale tuindersvereniging, en de kruiden van het dak van de eigen schuur. Allemaal onderdeel van de fijne sfeer bij Stoer, en die is helemaal van Lotte zelf! Wil je bijdragen aan dit moois dan kun je een 'uitgestelde koffie' bestellen. Je betaalt dan een extra kop eerlijke koffie, voor iemand die het niet kan betalen.

Nieuwsgierig?
Restaurant Stoer vindt je aan de Stationsweg 78f, 1815CD Alkmaar, recht tegenover het oude stationsgebouw.

AlkmaarPas actie: 15% korting

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.