Musea

Er zijn veel verschillende musea in Alkmaar voor jong en oud en met een gevarieerd aanbod. Wij hebben de musea voor je op een rij gezet!

Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar is dé plek waar het verleden van Alkmaar en omgeving herleeft. Dit wordt op een actuele en persoonlijke wijze gepresenteerd in afwisselende en interactieve presentaties. Vijf eeuwen roemruchte geschiedenis, kunst en cultuur trekken aan de bezoeker voorbij. 

Hollands Kaasmuseum

Het Hollands Kaasmuseum vind je in het monumentale Waaggebouw in het hartje van onze kaasstad Alkmaar. Het museum toont de bereiding van zuivelproducten door de eeuwen heen, de handel en het leven op het platteland. 

Beatles Museum

Voor een uitje naar een Beatles museum hoef je niet naar Liverpool: het Alkmaarse Beatles Museum in de Pettemerstraat is zelfs groter dan z'n 'kleine' broertje in Engeland.
 

Biermuseum De Boom

Bier is al een paar duizend jaar de populairste alcoholhoudende drank in onze streken. Maar hoe wordt het gebrouwen? Wat is mouten en waarom is gist zo belangrijk? Dat en veel meer leer je in Biermuseum De Boom - waar je na afloop van je bezoek natuurlijk ook wat lekkers kunt uitproberen.
 

Museummolen Schermerhorn

De Museummolen in Schermerhorn is één van de elf overgebleven poldermolens in de Schermer die 400 jaar geleden de polder droogmaalden. Vragen over hoe de molen werkt? De molenaar legt het graag  aan je uit.

Museum In 't Houten Huis

Museum In 't Houten Huis biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. 

 

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Fietsroutes Alkmaar

Varen in Alkmaar

Bereikbaarheid & Parkeren

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.