Midwinterfeest Graft-De Rijp

Het Midwinterfeest in Graft-De Rijp is een evenement waar je ooit geweest moet zijn. Het zit niet voor niets in de top drie van meest bezochte evenementen in de gemeente Alkmaar.

Midwinterfeest Graft-De Rijp, historisch evenement De Rijp, walvisvaart De Rijp, haringvangst De Rijp, evenementen Alkmaar, Evenement De Rijp, Evenement Graft, Uitagenda Alkmaar, MWF Graft De Rijp

Midwinterfeest Graft-De Rijp

Elke twee jaar organiseert de Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp in december een weekend vol optredens in het monumentale centrum dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een sprookjesachtig dorp in Kerstsfeer.

De tiende editie

In december 2021 vindt de tiende editie van het Midwinterfeest in Graft-De Rijp plaats. De Rijp is dan omgetoverd in een nog sprookjesachtiger dorp dan het gewoonlijk al is. We gaan terug naar de tijd van walvisvaarders, haringvangst en aanverwante activiteiten.

Meer dan 125 groepen en solisten treden op. Samen geven zij 350 gratis voorstellingen! De kerstmarkt zorgt voor extra gezelligheid.

Unieke Sfeer

Naast de vele optredens zorgen de kerstmarkt, de speciale activiteiten voor kinderen, de prachtig versierde straten en panden in het pittoreske centrum en de vele historische kleding van inwoners en bezoekers voor een unieke sfeer.

Ook dit jaar is er weer een loterij en zijn er prijzen voor wie zich het fraaist heeft aangekleed. Het mooist versierde huis, pand of raam en de mooist versierde straat of buurt vallen eveneens in de prijzen.

Top drie meest bezocht

Het Midwinterfeest in De Rijp zit in de top drie van meest bezochte evenementen in de gemeente Alkmaar. Elke twee jaar organiseert de Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp in december een weekend vol optredens in het monumentale centrum dat voor de gelegenheid is omgetoverd in een sprookjesachtig dorp in Kerstsfeer.

Het evenement trekt circa 40.000 bezoekers. Aan het evenement werken uitsluitend vrijwilligers mee, ruim 500 in totaal.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Geschiedenis van Alkmaar

Kaeskoppenstad Alkmaar

Ontdek je eigen stad

Fietsen, Wandelen en Varen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.