KWF 'Nederland staat op tegen kanker'

Op dinsdag 29 mei staat het Waagplein voor het tweede jaar op rij in het teken van de liveshow ‘Nederland staat op tegen kanker’ voor KWF Kankerbestrijding.

KWF 'Nederland staat op tegen kanker' komt weer naar Alkmaar!

Op dinsdag 29 mei staat het Waagplein voor het tweede jaar op rij in het teken van de liveshow ‘Nederland staat op tegen kanker’ voor KWF Kankerbestrijding. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaring met kanker: van (ex-)patiënten en wetenschappers tot bekende artiesten als Caro Emerald en Maan. Arjen Robben en Peter R. de Vries zien we in een heel bijzondere rol waarin we ze nooit eerder zagen. Verder staan prominenten als Eva Jinek, André van Duin en Anita Witzier ook stil bij kanker, in dit AVROTROS – programma. De show wordt ook dit jaar gepresenteerd door Caroline Tensen.   

Ren mee met de unieke avondrun

Ook jij kunt in actie komen op 29 mei. Doe mee met de avondrun van 5 of 10 kilometer dwars door het centrum van Alkmaar. 

Actrice Marlijn Weerdenburg is aanvoerder van het hardloopteam en rent voor én met haar vader. 

Wil jij met Marlijn en vele anderen mee rennen langs de mooiste plekjes van Alkmaar? Blijf dan niet langs de zijlijn staan en kom op 29 mei letterlijk in actie tegen kanker. Aanmelden kan als individu of als team.

Supporten & live meekijken

Is aanmoedigen meer jouw ding? Kom dan vanaf 20:00 uur naar het Waagplein vooor liveoptredens van o.a. Maan en Caro Emerald. Zorg dat je op tijd op het plein bent, want er is een beperkt aantal plekken.

Live op televisie meekijken wat er die avond allemaal gebeurt in 'ons' Alkmaar? Ook dat kan: het evenement wordt 29 mei uitgezonden door AVROTROS op NPO1 vanaf 21:20 uur. 

Hoogtepunten van vorig jaar

Route 2018

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.