Kunst in de hortus

Bij Hortus Alkmaar staat het weekend van 18 tot en met 20 september volledig in het teken van kunst. Een aantal gerenommeerde kunstenaars, waaronder Mary Koekenbier, Cees van Nieuwburg, Pauline Bakker, Jos Apeldoorn, Frederique Groustra, Thalita Schiffer en Bea Smit, exposeert drie dagen lang in de tuin en de kas. De beelden staan verspreid door de tuin, de schilderijen worden in de kas tentoongesteld. 

Workshops
Het hele weekend is er naast de exposities een uitgebreid programma van activiteiten voor alle leeftijden. Op zaterdag zijn er workshops intuïtief schilderen, sieraden maken, kennismaken met botanisch afdrukken, origami en bloemschikken. Jos Apeldoorn verzorgt demonstraties houtbewerken, cursisten van Atelier16 verzorgen demonstraties beeldhouwen. Op zondag zijn er workshops labyrinth lopen en demonstraties pottenbakken en fractals maken.

Tuindiner met muziek
Op zaterdag is er vanaf 17.00 uur een tuindiner, omlijst met Cubaanse muziek van Carlos Valdes Perez. Het diner wordt geserveerd op het terras.

Kunstmarkt en veiling op zondag
Op zondag is er een kunstmarkt met kraampjes van (amateur)kunstenaars met sieraden, glaskunst, keramiek enz. Kinderen kunnen die middag hun eigen kunstwerk maken en zich laten schminken. Vanaf 14.00 uur verzorgt het trio 3sparQ een aantal optredens. Om 15.00 uur is er een kunstveiling met als veilingmeester Bas de Regt. 
Hij brengt die middag een bijzondere collectie kunstwerken onder de hamer van onder andere Mary Koekenbier, Pauline Bakker, Roland van de Heuvel, Maniet Voets, Margriet Honingh en Margreet Schouwenaar. Een bijzonder object dat die middag geveild wordt zijn twee gelimiteerde uitgaves van het Alkmaars Atelier: een portfolio  getiteld ‘Verlichte Nacht’ en een met als titel ‘12358’.

Kijkdagen
Daarnaast zijn er bronzen beeldjes en diverse gebruiksvoorwerpen zoals vazen, serviesgoed enz. De veiling start om 15.00 uur. Alle kavels zijn te bezichtigen tijdens het kunstweekend: op vrijdag 18 september van 10.00 - 18.00 uur, zaterdag 19 september van 10.00 - 21.00 uur en zondag 20 september van 10.00 - 14.00 uur.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.