Koningsnacht Alkmaar 2020

Benieuwd wat er te doen is tijdens Koningsnacht in Alkmaar? Hier staan alle Alkmaarse Koningsnachtfeesten op een rij.

Vanwege het coronavirus worden alle evenementen t/m 1 juni in Nederland afgelast. Dit geldt ook voor Koningsnacht/dag Alkmaar 2020.

Vrijmarkt Alkmaar

Vrijmarkt (afgelast)

Binnenstad Alkmaar


Vanaf 13.00 uur

Al aan het einde van de middag is de Alkmaarse vrijmarkt in volle gang. Snuffel tussen tweedehands spulletjes in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het 'Bolwerk') en tik de allerleukste hebbedingen op z'n kop. 

Gratis toegang

Koningsnacht hofplein

Kingsnight (afgelast)

Hofplein


18.00 tot 23.30 uur

Op de inmiddels vertrouwde locatie het Hofplein, middenin het centrum van Alkmaar, draaien diverse dj's de lekkerste nummers! Het programma volgt.

Gratis toegang | Overdekt terrein

Koningsnacht Paardenmarkt

Gramdioze Koningsnacht (afgelast)

Paardenmarkt


18.00 tot 23.30 uur 

Alweer voor het 6e jaar op rij kun je op 26 april Willy's pre-party vieren op de Paardenmarkt in Alkmaar. Het plein is overdekt met maar liefst 1000m2 transparant tent doek.

Hou je van house, deep-house en techno? Dan is Gramdioze Koningsnacht echt iets voor jou. De line-up bestaat uit Dimitri, 3Gram Allstars en de winnaar van de DJ Contest.

Zorg dat je er op tijd bij bent, want vol is echt vol. Bij slecht weer is hele plein overdekt en verwarmd. Kortom: alles is geregeld om er een heerlijke avond van te maken.

Gratis toegang | Leeftijd: 18+

Koningsnacht platte stenenbrug

Koningsfeest Op De Brug (afgelast)

Platte Stenenbrug


18.00 tot 23.30 uur

Dit jaar wordt het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug weer groots gevierd, met de liveband Trots en DJ Rene Verkerk van Radio 10.

Gratis toegang 

Koningsnacht waagplein

Koningsplein (afgelast)

Waagplein


17.00 tot 23.30 uur

Op het Waagplein vier je Koningsnacht met optredens van verschillende dj's als Sven the Pianoman, Sweet Le Freak, Make & Take en DJ Nilicious.


Gratis toegang 

Koningsviering (afgelast)

Koorstraat en Ritsevoort


18.00 tot 03.30 uur

Ook in de Koorstraat is het tijdens Koningsnacht een groot oranjefeest. Op de buitenpodia van Het Gulden Vlies en Pluim spelen livebands de fijnste deuntjes. Ook binnen is het een feestje met leuke dj's. Meer informatie volgt.

Gratis toegang

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.