Koningsdag Alkmaar 2020

Weten wat er te doen is tijdens Koningsdag in Alkmaar? Hier vind je alle informatie over de Koningsdagfeesten en de Alkmaarse vrijmarkt.

Oranje Koningsdag 2020

Parkeerterrein P8 AFAS Stadion


12.00 tot 22.00 uur​

Op maandag 27 april zal het bekende festivalterrein naast het AZ stadion weer op zijn voegen trillen. Niet met het vertrouwde SLAM! Koningsdag, maar met een nieuw festival, ORANJE Koningsdag. SLAM! Koningsdag was jarenlang top, ORANJE Koningsdag wordt koninklijk goed. Met meer artiesten, meer podia én meer steden, want ook in Amersfoort viert Nederland op 27 april ORANJE Koningsdag! Zo staat ORANJE Koningsdag voor verbinding, feest, muziek, broederschap, saamhorigheid, vrolijkheid en ORANJE. In Alkmaar op dezelfde plek, met vertrouwde en nieuwe elementen.

Artiesten die o.a. komen zijn: Bassjackers, Bizzey, Brennan Heart, Donnie, Feest DJ Ruud, De Jeugd van Tegenwoordig, Josylvio, Kris Kross Amsterdam, Mike Williams, Sam Feldt, STUK, Tony Junior, Wolter Kroes en WULF op de Mainstage. In de Dance Tent staan D-Wayne, Deepend, Keizer Jelle, La Fuente, Mr Belt & Wezol, Sick Individuals, Thom Bold en Vato Gonzalez. Daarnaast is er een extra stage powered by Vunzige Deuntjes.

Vrijmarkt Alkmaar

Vrijmarkt

Binnenstad Alkmaar


09.00 tot 17.00 uur

De grote Alkmaarse vrijmarkt begint officieel rond 9.00 uur. Snuffel in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het 'Bolwerk') gezellig tussen tweedehands spulletjes. Let op: de Koorstraat is wederom geen vrijmarktgebied. 

Gratis toegang  

Gramdioze koningsdag Alkmaar

Verwacht: Gramdioze koningsdag

Paardenmarkt


12.00 tot 20.00 uur 

Op 27 april is-ie er weer, de Gramdioze Koningsdag op de Paardenmarkt. Het exacte programma volgt!

Bij slecht weer wordt het plein volledig overdekt en verwarmd. Dus wat voor weer het ook is: jij staat droog en warm op de Paardenmarkt. 

Gratis toegang

Kingsday Hofplein Alkmaar

Verwacht: Kingsday

Hofplein


12.00 tot 20.00 uur 

Ook op het Hofplein, middenin het centrum van Alkmaar, wordt de verjaardag van onze Koning goed gevierd met de vetste DJ's. Het programma volgt.

Gratis toegang | Overdekt terrein

Koningsdag platte stenenbrug

Verwacht: Koningsfeest op de Brug

Platte Stenenbrug


12.00 tot 20.00 uur

Dit jaar wordt het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug wederom groots gevierd! Het programma volgt.

Gratis toegang  

Gulden Vlies Koningsdag

Verwacht: Koningsviering

Koorstraat en Ritsevoort


12.00 tot 00.00 uur

In de volledig overkapte Koorstraat staan diverse podia met livebands. Binnen wordt het ook gezellig, waar gezellige DJ's voor een feestje zorgen. Het programma van het Gulden Vlies en Pluim volgt.

Gratis toegang

Koningsdag waagplein

Koningsplein

Waagplein


12.00 tot 20.00 uur

Op het Alkmaarse Waagplein nemen diverse dj's plaats op het podium en maken er een groot feest van. Meer informatie volgt.

Gratis toegang  

Koningdag hal 25 Alkmaar

Verwacht: Hofleverancier 25

Hal 25


14.00 tot 20.00 uur

HAL 25 is al jaren hofleverancier van Koninginnen- & Koningsdagen en biedt, voor jong en oud, een gezellig alternatief aanbod voor de binnenstad. Een groot festivalterrein waar je buiten kunt dansen & sjansen en binnen rustig kunt eten & keten. Jouw alternatieve vrijmarkt. Weer of geen weer! Met o.a. live muziek, DJ’s, dansoptredens, kinderactiviteiten, foodtrucks & massages.

Gratis toegang  

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.