Koningsdag Alkmaar 2020

Weten wat er te doen is tijdens Koningsdag in Alkmaar? Hier vind je alle informatie over de Koningsdagfeesten en de Alkmaarse vrijmarkt.

Vanwege het coronavirus worden alle evenementen t/m 1 juni in Nederland afgelast. Dit geldt ook voor Koningsdag Alkmaar 2020.

Vrijmarkt Alkmaar

Vrijmarkt (afgelast)

Binnenstad Alkmaar


09.00 tot 17.00 uur

De Alkmaarse vrijmarkt begint officieel rond 9.00 uur. Snuffel in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het 'Bolwerk') gezellig tussen tweedehands spulletjes.

Gratis toegang  

Oranje Koningsdag (afgelast)

P8 AFAS Stadion


12.00 tot 22.00 uur​

Op maandag 27 april zal het bekende festivalterrein naast het AZ stadion weer op zijn voegen trillen, met een nieuw festival: ORANJE Koningsdag. ORANJE Koningsdag wordt koninklijk goed met meer artiesten en meer podia.

Artiesten die o.a. komen zijn: Nicky Romero, Bassjackers, Bizzey, Jonna Fraser, De Jeugd van Tegenwoordig, Josylvio, Kris Kross Amsterdam, Mike Williams, Tony Junior, Wolter Kroes en WULF op de Mainstage. In de Dance Tent staan D-Wayne, Deepend, Keizer Jelle, La Fuente, Sick Individuals en Vato Gonzalez. Daarnaast is er een extra stage powered by Vunzige Deuntjes.

Iedereen die een kaartje heeft gekocht, ontvangt bericht van de organisatie.

Kingsday Hofplein Alkmaar

Kingsday (afgelast)

Hofplein


12.00 tot 20.00 uur 

Ook op het Hofplein, middenin het centrum van Alkmaar, wordt de verjaardag van onze Koning goed gevierd met de vetste DJ's. Het programma volgt.

Gratis toegang | Overdekt terrein

Gramdioze koningsdag Alkmaar

Gramdioze koningsdag (afgelast)

Paardenmarkt


12.00 tot 20.00 uur 

Op 27 april is-ie er weer, het Koningsdagfeest in de 1000m2 transparante tent op de Paardenmarkt. Tijdens Gramdioze Koningsdag draai de vetste artiesten uit binnen en buitenland (disco, house, deep-house & techno). De line-up bestaat uit Joost van Bellen, Nuno Dos Santos, Tsepo b2b Tjade en Tropicalismo.

Bij slecht weer wordt het plein volledig overdekt en verwarmd. Dus wat voor weer het ook is: jij staat droog en warm op de Paardenmarkt. 

Gratis toegang | Leeftijd: 18+

 

Koningsdag platte stenenbrug

Koningsfeest Op De Brug (afgelast)

Platte Stenenbrug


12.00 tot 20.00 uur

Dit jaar wordt het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug wederom groots gevierd! Geniet van optredens van de liveband "The Ritch and famous band" en DJ Koen.

Gratis toegang  

Koningsdag waagplein

Koningsplein (afgelast)

Waagplein


12.00 tot 20.00 uur

Op het Alkmaarse Waagplein nemen diverse dj's plaats op het podium en maken er een groot feest van. Geniet van de muziek van Stef Ekkel, Tom Haver, #OJKB, Praia Del Sol, Sweet Le Freak, Miss Jacky, Rob Lee, Hitjes Soundsystem en DJ Danny Gouda.


Gratis toegang  

Gulden Vlies Koningsdag

Koningsviering (afgelast)

Koorstraat en Ritsevoort


12.00 tot 00.00 uur

In de volledig overkapte Koorstraat staan diverse podia met livebands. Binnen wordt het ook gezellig, waar gezellige DJ's voor een feestje zorgen. Het programma van het Gulden Vlies en Pluim volgt.

Gratis toegang

Kingsday Queens Stadsstrand De Kade

Kingsday Queens (afgelast)

Stadsstrand De Kade


12.00 tot 20.00 uur

Stadsstrand De Kade, voor jong en oud, biedt een gezellig alternatief aanbod voor de binnenstad. Het programma schittert met bijzondere Kingsday Queens die de dag muzikaal komen verrijken. Er is een super gave line-up vol vette bands die speciaal voor jou naar Alkmaar komen, dus kom op tijd (vol=vol).

Gratis toegang

  

Koningsdag in de Rijp (afgelast)

De Rijp


Ook in de Rijp is er van 8.00 tot 12.00 uur een gezellige vrijmarkt met aansluitend diverse activiteiten zoals steengooien op het Jan Boonplein, een wandelpuzzeltocht door oud De Rijp, Kidsplein bij de Oude Herberg en is er muziek in de plaatselijke horeca.

Gratis toegang 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.