Koningsdag Alkmaar 2019

Weten wat er te doen is tijdens Koningsdag in Alkmaar? Hier vind je alle informatie over de Koningsdagfeesten en de Alkmaarse vrijmarkt.

Slamfm Alkmaar

SLAM! Koningsdag

Parkeerterrein AFAS Stadion


12.00 tot 22.00 uur​

Op zaterdag 27 april strijkt SLAM! weer neer naast het AZ stadion. De beste Nederlandse DJ’s en urban acts zullen zorgen voor een spetterende line-up en een onvergetelijke dag! SLAM! Koningsdag biedt dit jaar meerdere stages en meerdere muziekstijlen.

Artiesten die o.a. komen zijn: Bassjackers, Jay Hardway, Kris Kross Amsterdam, La Fuente, Lucas & Steve, Nicky Romero, STUK en Ummet Ozcan. Daarbij komen ook Lost Frequencies, Mike Williams, DJ Licious, Chocolate Puma, Afrobros en LNY TNZ. En een totaal vernieuwde én grotere 2e stage gehost door Vunzige Deuntjes met o.a. Famke Louise, Mula B, JAYH, Tabitha en Yung Felix!

Kaarten zijn te koop vanaf € 25,- via slam.nl/koningsdag.

Vrijmarkt Alkmaar

Vrijmarkt

Binnenstad Alkmaar


09.00 tot 17.00 uur

De grote Alkmaarse vrijmarkt begint officieel rond 9.00 uur. Snuffel in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het 'Bolwerk') gezellig tussen tweedehands spulletjes. Let op: dit jaar is de Koorstraat geen vrijmarktgebied. 

Gratis toegang  

Gramdioze koningsdag Alkmaar

Gramdioze koningsdag

Paardenmarkt


12.00 tot 20.00 uur 

Op 27 april is-ie er weer, de Gramdioze Koningsdag op de Paardenmarkt. Beter bekend als een van de dikste Koningsdagfeesten van Noord-Holland met een line-up vol (inter)nationale toppers: David Vunk, San Soda, Elias Mazian, Pablo Discobar Soundsystem, Eindbaas & Tim Jules.

Bij slecht weer wordt het plein volledig overdekt en verwarmd. Dus wat voor weer het ook is: jij staat droog en warm op de Paardenmarkt. 

Gratis toegang

Gulden Vlies Koningsdag

Het Gulden Vlies

Koorstraat


12.00 tot 00.00 uur

In de volledig overkapte Koorstraat staan diverse podia met livebands. Binnen wordt het ook gezellig, waar een gezellige DJ voor een feestje zorgen.

12:00 - 20:00 uur - Buitenpodium: Span Crank & Boots
14:00 - 00:00 uur - Binnenpodium: DJ Pierre

Gratis toegang

Koningsdag hofplein

Kingsday

Hofplein


12.00 tot 20.00 uur 

Ook op het Hofplein, middenin het centrum van Alkmaar, wordt de verjaardag van onze Koning goed gevierd met de vetste DJ's waaronder Alamaison, Mia Moore, Walter Looks, Mara Wells, Alkmaer Sound sytem en MC Roy da Costa.

Gratis toegang | Overdekt terrein

Koningdag hal 25 Alkmaar

Hofleverancier 25

Hal 25


14.00 tot 20.00 uur

HAL 25 is al jaren hofleverancier van Koninginnen- & Koningsdagen en biedt, voor jong en oud, een gezellig alternatief aanbod voor de binnenstad. Een groot festivalterrein waar je buiten kunt dansen & sjansen en binnen rustig kunt eten & keten. Jouw alternatieve vrijmarkt. Weer of geen weer! Met o.a. live muziek, DJ’s, dansoptredens, kinderactiviteiten, foodtrucks & massages.

Gratis toegang  

Koningsdag platte stenenbrug

Koningsfeest op de Brug

Platte Stenenbrug


12.00 tot 20.00 uur

Dit jaar wordt het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug weer groots gevierd! Met de liveband Soulbeach ondersteund door bekende DJ's waaronder René Verkerk van Radio 10.

Gratis toegang  

Koningsdag met Martijn Maeztro

Koningsdag met Martijn Maeztro

Mojo's


13.00 tot 20.00 uur

Ieder jaar weer een ongelooflijk feest: Koningsdag bij Mojo’s! Martijn Maeztro neemt plaats achter de draaitafel, dus dat wordt weer een feestje! 

Gratis toegang

Koningsdag waagplein

Koningsplein

Waagplein


13.00 tot 20.00 uur

Op het Alkmaarse Waagplein nemen diverse dj's plaats op het podium en maken er een groot feest van. De line-up bestaat onder andere uit Nilicious, Dries Roelvink, Tom Haver, Rob Lee en Sweet Le Freak.

Gratis toegang  

Koningsdag Stadsstrand

Kings & Queens

Stadsstrand De Kade


13.00 tot 20.00 uur

Een dag lang vrolijke optredens, heerlijke cocktails, huisgemaakte hamburgers en diverse bieren op fles en tap. Dat klinkt heerlijk, toch? 

Gratis toegang  

Koningsdag in de Rijp

De Rijp


Ook in de Rijp is er van 8.00 tot 12.00 uur een gezellige vrijmarkt met aansluitend diverse activiteiten zoals steengooien op het Jan Boonplein, een wandelpuzzeltocht door oud De Rijp, Kidsplein bij de Oude Herberg en is er muziek in de plaatselijke horeca.

Gratis toegang 

Koningsdag

Alkmaars Koffiehuis


16.00 tot 20.00 uur 

Op Koningsdag is het ook weer gezellig in het Alkmaars Koffiehuis! 21 grams zal wederom de jaren tachtig laten terugkomen met covers van The Waterboys, Roxy Music, The Clash en meer van deze iconische bands .

Gratis toegang 

Moddermannetje’s Koningsdag

't Moddermannetje


10.00 tot 18.00 uur

Begin je Koningsdag goed bij het eerste café op weg naar de stad. ​Ook bij ‘t Moddermannetje wordt Koningsdag goed gevierd met een gezellige DJ.

Gratis toegang 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.