Karavaan

Karavaan Festival, Karavaan Alkmaar, Karavaan Festival Alkmaar, Locatietheater Alkmaar, Theater Alkmaar, Voorstellingen Alkmaar, Winterkaravaan Alkmaar, Alkmaar Light Festival Alkmaar, Victoriepark Alkmaar

Karavaan

Karavaan, buitengewoon theater op locatie, ontwikkelt, presenteert en produceert podiumkunsten op locatie. Kernactiviteit is het jaarlijkse Karavaan Festival in de regio Groot Alkmaar. In de winter is er een talentontwikkelingsproject voor telkens 5 jonge theatermakers: de Winterkaravaan.

​Leuk voor het hele gezin.

Foto: Moon Saris

Karavaan Winterkaravaan

Karavaan Festival

Karavaan Festival, buitengewoon locatietheater in de hele regio. Dat betekent 10 dagen lang locatietheater in regio Groot Alkmaar met locatietheater op bijzondere plekken en een festivalhart in het groene Victoriepark Alkmaar. Genieten van gratis straattheater, livemuziek, tentjestheater, workshops en lekker eten en drinken.

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, kerken, de duinen, het bos, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. 

Kijk voor informatie en tickets op www.karavaan.nl.

Foto: Bowie Verschuuren

Winterkaravaan

In de winter is er een talentontwikkelingsproject voor telkens 5 jonge theatermakers: de Winterkaravaan, waarvan de vijfde editie op komst is! De Winterkaravaan speelt tussen kerst en oud en nieuw. De succesvolle ingrediënten: een expeditie op locatie en stamppot met winterbier. Het begint voor velen een terugkerend kerstuitje te worden. Er zijn 2 avontuurlijke collecties samengesteld met elk 3 splinternieuwe theatervoorstellingen. 

Vorige jaren waren alle dagen uitverkocht - dus wacht niet te lang met beslissen! 

Kijk voor informatie en tickets op www.karavaan.nl.

Foto: Emil de Jong

Alkmaar Light Festival

Alkmaar Light Festival, een splinternieuw en buitengewoon lichtkunstfestival. Op 2 en 3 oktober 2020 vond de eerste editie plaats.

Je werd getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival.

Het festival is een cocreatie van Karavaan, Lions Alkmaar, IHMS (International Holland Music Sessions) en ‘Hart van Alkmaar’, in samenwerking het IJkgebouw en met werk van o.a. GLOW Eindhoven.

Kijk voor meer informatie en tickets op alkmaarlightfestival.nl.

Foto: Emil de Jong, bewerking: Mischa Pranger

Misschien vind je dit ook leuk:

Eten & drinken in Alkmaar

Evenementen Alkmaar

Ontdek je eigen stad

Overnachten in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.