Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad is een jaarlijks evenement in de prachtige Alkmaarse binnenstad. Het historische evenement opent haar poorten weer op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021.

Kaeskoppenstad Alkmaar, Kaaskoppenstad Alkmaar, KKS Alkmaar, evenementen in Alkmaar, Geschiedenis van Alkmaar, grootste evenement Alkmaar, Oude stad Alkmaar, Kaeskoppenstad met Kinderen

Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad brengt in 2021 voor de 13e keer de prachtige Alkmaarse binnenstad terug tot vlak na het Alkmaars Ontzet van 1573

Langs het Luttik Oudorp en het Verdronkenoord zullen de bekende historische attracties van Kaeskoppenstad weer te beleven zijn. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d'Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit. 

Kaeskoppenstad Alkmaar

De kleine stad is na de strijd tegen het machtige Spaanse leger het nationale baken van hoop en opstand voor heel Nederland geworden. ​Tijdens Kaeskoppenstad waan je je in de Oude Stad een weekend lang in het zestiende-eeuwse van Alkmaar. Tegen het historische decor van Alkmaars Oude Stad laten honderden acteurs zien hoe het er 445 jaar geleden in Alkmaar aan toe ging. Loop de route door het in 1573-sfeer gebrachte oudste deel van Alkmaar en geniet van de historische acts. Daar nemen verschillende muzikanten, dokters, belastinginners, weeskinderen en brandweerlieden je mee door Alkmaar in de zestiende eeuw. 

Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar. Bezoekers gaan op een onvergetelijke tijdreis door de monumentale straatjes en belanden in het leven van rattenvangers, bedelaars, weeskinderen, doodgravers, watergeuzen en stadsomroepers.

Kaeskoppenstad met kinderen

Kaeskoppenstad is voor alle leeftijden geschikt. Wist je dat er speciale hoogtepunten zijn voor kinderen?

  • In de Klokketoren, van ruim 10 meter hoog, kunnen de kinderen door een klein deurtje om in de toren de grote koperen klok te luiden.
  • Ons Carrousel is een draaimolen die met de hand wordt aangedreven en is een fantastische attractie voor de jongste bezoekers.
  • Ghijsbert van Haerlam is de vuurspuwer van Kaeskoppenstad. ‘Den gebochelde van de Waeghtooren’ geeft een indrukwekkende show weg!
  • KaesPoppenStad vertelt het bijzondere verhaal van Jan Klaasen die een Spaanse spion buiten de stadspoorten probeert te houden.
  • In het Kaesino speel mee met o.a. de Menselycke Fruitmachine en de flipperkast en gok je je spaarpot vol!
  • Bij de KaeskopKindKermis kan jong en oud spellen doen: kikkertjes in klompen slaan, ringwerpen over Spaanse speren en meer!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Geschiedenis van Alkmaar

Midwinterfeest Graft-De Rijp

Ontdek je eigen stad

Fietsen, Wandelen en Varen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.