Word vrijwilliger van 'Klim naar de hemel'

Grote Kerk Alkmaar bestaat dit jaar maar liefst 500 jaar en dat wordt gevierd met een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in én rond de Grote Kerk. Een letterlijk hoogtepunt is ‘Klim naar de Hemel’: een unieke ervaring op grote hoogte. Van 1 mei tot 1 augustus is iedereen welkom om te ontdekken wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet. De bouw is inmiddels in volle gang...

 

‘Het Laatste Oordeel’ van dichtbij

Via een steigertrap kun je de kerk vanaf het Kerkplein beklimmen. In eerste instantie naar een bordes op zo’n twintig meter hoogte, waarbij het vervolgens mogelijk is om dóór een raam in de Grote Kerk te stappen. Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’ van Jacob van Oostsanen bewonderen. Een unieke gelegenheid om dit meesterwerk van dichtbij te zien! 

Puur genieten

Daarna kun je je weg vervolgen naar het dak van de kerk. Vanaf het bordes pak je de trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte. Dichterbij de hemel kun je in Alkmaar niet komen. Om de vieringtoren is ook een bordes geïnstalleerd, zodat je rond de vieringtoren kunt wandelen. Daar is het puur genieten van het overweldigende uitzicht.

Speciaal 'vroege vogel'-tarief

Goed nieuws: Klim naar de hemel is in ieder geval drie maanden open voor publiek, van 1 mei tot en met 31 juli. De klim is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Per uur kunnen maximaal 150 mensen de Klim ondernemen. Omdat de capaciteit beperkt is, raden we aan om snel kaarten te boeken. Dat kan nu tegen een speciaal ‘vroege vogel’-tarief van € 7,50, geldig voor volwassenen in de maand mei. Voor kinderen t/m 5 jaar geldt de gehele periode een tarief van € 1,-. Op www.klimnaardehemel.nl kun je nu al kaarten bestellen.

Word vrijwilliger van De Klim

Een project als de Klim is niet mogelijk zonder de inzet van lokale vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de (dagelijkse) werkzaamheden worden uitgevoerd die nodig zijn om het bezoek aan het platform zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan kassa-werkzaamheden en het scannen van entreekaartjes. In totaal zullen zo’n 800 vrijwilligers nodig zijn, waarvan de werving en begeleiding door de VCRA wordt verzorgd. Opgeven is mogelijk via deze link. Meer weten over wat je kunt doen? Kom dan naar de informatieavond op 11 april . Medewerkers van de Vrijwilligers Centrale geven achtergrondinformatie over het evenement, over de verschillende vrijwilligerstaken, de organisatie en wat er nog meer bij komt kijken. Je kunt je na afloop ook gelijk inschrijven om mee te helpen.

Informatiebijeenkomst ‘Ik help bij de klim’
Locatie: Grote Kerk Alkmaar
Datum: woensdag 11 april 2018
Tijd:  19.30 - 20.30 uur
 

Meer informatie over dit unieke project en tickets vind je op de website van Klim naar de hemel.

Foto: Raadhuis Creative Agency

Alles weten over Alkmaar?