Wimbledon van het Schaken naar Alkmaar

Het is een van de meest prestigieuze schaaktoernooien, met deelnemers en bezoekers van over de hele wereld. En in 2019 komt dit prachtige schaaktoernooi naar Alkmaar. Want dan is Alkmaar Host City voor het Tata Steel Schaak Toernooi. 

Al 80 jaar strijkt het Tata Steel-toernooi neer op en rondom het terrein van Tata Steel. Al in 1938 werd het allereerste schaaktoernooi op het terrein van de Hoogovens, gehouden. En nu 80 jaar later staat Wijk aan Zee nog steeds elk jaar in het teken van schaken. 

Dit schaaktoernooi met internationale allure zet Nederland op de kaart, maar het schaaktoernooi opent ook haar deuren voor het grote publiek. Om nog meer mensen kennis te laten maken met schaken gaat het toernooi het land in. Schaken op Tournee streek dit jaar neer in Groningen en Hilversum. En volgend jaar mag Alkmaar het toernooi verwelkomen. 

Op woensdag 16 januari 2019 spelen de internationale schaaktoppers in TAQA Theater de Vest in Alkmaar. In de aanloop naar dit toernooi worden er in Alkmaar verschillende activiteiten georganiseerd om het schaakspel onder verschillende groepen in de samenleving onder de aandacht te brengen. Ook  komt  in  bijeenkomsten over de denksport het strategisch denken en het bedenken van creatieve oplossingen aan de orde.

Dus wil je graag alles leren over schaken, een workshop volgen, live wedstrijden kijken of gewoon even de sfeer komen proeven? Kom dan in januari 2019 naar Alkmaar, voor het Tata Steel Schaak Toernooi!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.