Werk mee aan Kaeskoppenstad!

Werk mee aan Kaeskoppenstad!

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni strijkt het spectaculaire evenement Kaeskoppenstad weer neer in Alkmaar. Een weekend lang waan je je in d’Oude Binnenstad in het zestiende-eeuwse Alkmaar. Enthousiastelingen die mee willen werken aan dit bijzondere evenement kunnen zich inschrijven als figurant of vrijwilliger. 

Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar. Bezoekers gaan op onvergetelijke tijdreis door de monumentale straatjes en belanden in het leven van rattenvangers, bedelaars, weeskinderen, doodgravers, watergeuzen en stadsomroepers. Een evenement met een gigantische organisatie die elk jaar kan rekenen op maar liefst 750 enthousiaste figuranten en vrijwilligers. En jij kunt daar deel van uitmaken!

Acteren in Kaeskoppenstad
Als acteur in Kaeskoppenstad zorg je voor de ultieme beleving onder de bezoekers aan het evenement. Een weekend lang speel je de rol van je leven: kwakzalver, edelman, bloemenmeisje of troubadour. Sta als handelaar aan de Bierkaye of kruip in de huid van een walvisvaarder uit De Rijp, het kan allemaal tijdens Kaeskoppenstad!

Bij Kaeskoppenstad krijgt elke figurant een workshop waarin je leert samenspelen en acteren met de andere Kaeskop-figuranten. Na afloop worden de rollen definitief verdeeld. Speelde je al vaker mee als figurant? Dan krijg je een speciale verdiepingsworkshop. Dankzij de workshops, onder begeleiding van een professionele regisseur, is iedereen geschikt voor een rol. Ook zonder ervaring kun je dus meedoen. Lijkt het jou fantastisch om op 2 en 3 juni te schitteren tijdens Kaeskoppenstad, geef je dan nu op!

Meewerken aan evenement
Ben je liever betrokken bij dit grootse evenement achter de schermen? Op tal van plekken kan Kaeskoppenstad jouw hulp gebruiken! Catering, grime, op- en afbouw, rekwisieten of in de organisatie zelf, voor iedereen is er een toffe plek te bedenken.

Opgeven als figurant of vrijwilliger kan vanaf woensdag 7 maart 12.00 uur via de website www.kaeskoppenstad.nl. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.
 

Alles weten over Alkmaar?