Victoriefeesten succesvol verlopen

De tweede editie van de Alkmaarse Victoriefeesten zijn dit jaar succesvol verlopen. Duizenden feestgangers genoten van het ruime aanbod aan feesten en evenementen.

De Victoriefeesten begonnen op zondag 1 oktober met het korenfestival  ‘Alkmaar Zingt’. In de binnenstad werd het winkelend publiek overal verrast door het gezang van koren: in winkelstraten én binnenin winkels.

Moed
Op donderdag 5 oktober trok het spektakelstuk ‘MOED’ veel publiek naar het Waagplein. Dansers die verticaal tegen de Waagtoren hun kunsten lieten zien; het was mede door de sprookjesachtige muziek een bijzondere ervaring voor velen.

Festivals
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober kwamen de Victoriefeesten tot een hoogtepunt met festivals op verschillende locaties. Ontzettend Alkmaar stond met optredens van o.a. dj Freddy Moreira in het teken van dance, In Koorstraat en Ritsevoort genoot het publiek van livemuziek, en op de Platte Stenenbrug stonden zowel dj’s als livemuzikanten op het podium.

Lasershow
Ook de activiteiten van de 8 October Vereeniging brachten veel publiek op de been; van de sfeervolle lampionoptocht voor kinderen tot de optocht met praalwagens, de traditionele zuurkoolmaaltijd en een afsluitende lasershow, die nieuw op het programma stond.

Wil je het hele programma nog eens bekijken? Dat kan op www.victoriefeesten.nl.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.