Tips voor de herfstvakantie

Het is herfstvakantie! Gelukkig is er in Alkmaar van alles te doen voor kinderen. Vervelen in de herfstvakantie is dus niet nodig!

Of je nou op zoek bent een sportief, gezellig of leerzaam uitje, Alkmaar heeft gezinnen met kinderen superveel te bieden. Alkmaar Prachtstad zette een paar van de leukste uitjes voor je op een rij:

Sportief
Wie z’n vrije herfstvakantiedag sportief wil doorbrengen, kan terecht bij Zwembad De Hoornse Vaart. Geniet hier van glijbanen, een waterspeeltuin, een golfslagbad, bubbelbaden en nog veel meer.

Heb je zin in een paar frisse rode wangen in de herfstvakantie? Dan is IJsbaan De Meent een goede bestemming. Huur hier een paar schaatsen en hang de oer-Hollandse schaatsheld uit. Óf, voor de kleintjes, zet je eerste schreden op het ijs met behulp van een oefenrekje. In de herfstvakantie koop je bij De Meent twee kaartjes voor de prijs van één.

Theater
Theater De Vest is Alkmaars bekendste theater. Op woensdag 25 oktober vindt in De Vest het Jeugdtheaterfestival plaats, met superveel voorstellingen speciaal voor kinderen. Je kunt deze dag in het theater ook kleuren, poppenkast spelen en bouwen met Lego.

Een leuk klein theatertje in Alkmaar is Poppentheater Petit aan de Korte Schermerdijk. In de herfstvakantie speelt dit theater de voorstelling ‘Het toverstokje van Tovernaar Tidelatuuuu’, op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.

Museum
Ben je al eens bij het Hollands Kaasmuseum in het Waaggebouw geweest? Ontdek hier hoe kaas gemaakt is en doe een spannende puzzelspeurtocht door het museum!

Ook bij Stedelijk Museum Alkmaar kun je een leuke speurtocht door het museum doen. Bovendien kunnen kinderen die in archeologie geïnteresseerd zijn terecht bij de Alkmaarse archeologe Nancy de Jong. Zij is aanwezig op woensdag 25 en donderdag 26 oktober. Neem je eigen bodemvondsten mee!

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.