Ook 2017 succesvol voor het Stedelijk Museum Alkmaar

Na het succesvolle jaar 2016, waarin het Stedelijk Museum Alkmaar de bezoekersaantallen wist te verdubbelen, is ook 2017 een goed jaar voor het Alkmaarse museum. Naar verwachting mag het museum dit jaar meer dan 60.000 bezoekers verwelkomen. 


Deze bezoekers komen niet meer alleen uit de regio. Uit een analyse van de bezoekcijfers blijkt dat de bezoekers uit alle 12 provincies van Nederland komen. En zelfs buitenlandse bezoekers weten het Stedelijk Museum in Alkmaar steeds beter te vinden. 

Tentoonstellingen met internationaal bereik
Een groot deel van dit succes komt door het sterke aanbod van het museum. Bijvoorbeeld de tentoonstelling over verzamelaar Wim Selderbeek, deze tentoonstelling trok gedurende de zomermaanden een groot aantal bezoekers naar het museum. 

En de huidige tentoonstelling over de 17e eeuwse Alkmaarse schilder Emanuel de Witte, meester van het licht, is lovend besproken in alle landelijke (dag)bladen. 

500 jaar Grote Kerk en wereld van De Koe
In 2018 staan opnieuw onderscheidende tentoonstellingen op stapel. In 2018 viert Alkmaar de 500ste verjaardag van de Grote, of Sint-Laurenskerk. En ter ere van deze verjaardag is er in het Stedelijk Museum Alkmaar een tentoonstelling te zien met werken uit de Gouden Eeuw van Salomon van Ruysdael en Pieter Saenredam. Beide hebben de Grote Kerk meerdere malen geportretteerd. Verderop in het jaar volgt een onder andere een tentoonstelling over de veranderende wereld van De Koe.
 


 

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.