Nieuw in Alkmaar: de Kleine Brouwerij

Gloednieuw proeflokaal en bistro in de Koorstraat

Aan de Koorstraat 12 opent 1 en 2 februari proeflokaal en bistro de Kleine Brouwerij. Naast de bieren van Brouwerij Astronaut uit Alkmaar, kun je hier nog veel meer lokale en regionale bieren proeven. 

Alkmaarder Kees Jong brengt een nieuw concept naar de stad. Kees had al heel lang de droom om een eigen zaak te openen. Na jaren ervaring in onder meer de horeca en de bierbranche is het dan nu eindelijk zover. Aan de Koorstraat 12, naast de Grote Kerk, opent de Kleine Brouwerij. Binnen dit café draait het allemaal om de bierbeleving.

Niet voor niets is dit het officiële proeflokaal van Brouwerij Astronaut. In dit café kun je de bieren van de Alkmaarse brouwerij als eerste proeven. Er zijn meerdere tapkranen waar bieren van lokale brouwerijen zoals Brouwerij Zeglis uit Alkmaar en Brouwerij Damphegeest uit Limmen uit de tapkraan stromen. Ook komen er een paar klassieke Belgische bieren terug op de bierkaart. Kees en zijn vriendin Lotte bieden hun gasten graag een totaalbeleving aan: met veel leuke weetjes over bier, een bierproeverij en een hapje erbij.

Bistro
Naast genieten van lekkere biertjes kun je hier ook blijven zitten voor een daghap. Er is een kleine wisselende dinerkaart met gerechten zoals bierstoofpot. En natuurlijk staan er ook kleine hapjes op de kaart, zoals een bittergarnituur.

Na het openingsweekend is de Kleine Brouwerij open op donderdag t/m zondag.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.