Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Ssst! De tijger slaapt! En ze ligt ook nog eens ontzettend in de weg. De andere dieren willen er eigenlijk wel langs. Maar hoe gaan ze dat doen, zonder tijger wakker te maken? Kom erachter tijdens de Nationale Voorleesdagen in De Bibliotheek. Dit jaar staan de voorleesdagen volledig in het teken van prentenboek van het jaar, Ssst! De Tijger slaapt.

De Nationale Voorleesdagen beginnen op woensdag 24 januari en duren tot en met 3 februari. Tien dagen lang zijn er veel voorleesmomenten, met dit jaar een speciale voorleesmiddag op zaterdag 27 januari, door Nezha. In de bibliotheek in Alkmaar Overdie leest zij voor in het Arabisch.

Maar naast de voorleesmomenten is er ook heel veel te doen. Er zijn voorstellingen, workshops en er is muziek en dans. Ook voor de ouders!

Voorlezen met gebaren
Voorlezen is leuk, en kan ook heel interactief zijn. Samen met je kind, of kleinkind, kun je een verhaal echt beleven. Wil je weten hoe je kinderen nog meer kunt betrekken in een verhaal? Kom dan langs op 1 februari. Cathelijne Zevenbergen laat je deze ochtend zien hoe je gebaren kunt inzetten tijdens het lezen van een prentenboek.

Dansen en muziek
Zitten jouw kinderen liever niet stil? Neem dan op woensdag 31 januari een kijkje in de bibliotheek in het centrum. Amy van der Haagen verzorgt een workshop dansen voor peuters, uiteraard gebaseerd op het boek: Ssst! De tijger slaapt. En op zaterdag 27 januari geven muziekdocenten Sharon Cijs en Danielle de Ruijter een workshop Muziek op Schoot.

Voorstelling Ssst… slaap je?
De poppen komen letterlijk uit het boek in deze vrolijke voorstelling van poppentheater Belletje Sterk voor peuters en kleuters. Deze vrolijke voorstelling is te beleven op zaterdag 27 januari in de bibliotheek in Alkmaar Centrum om 14.30 uur.

Tijger is jarig
Tijger slaapt niet alleen, ze is ook nog eens jarig. En dat komt Clown Niekie met iedereen vieren. Samen met de kinderen maakt hij een feesthoed van ballonnen. Niet alleen luisteren maar vooral zelf doen! Een echte ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat elk kind met een mooie ballon feesthoed naar huis. Clown Niekie bezoekt de bibliotheek in Alkmaar Centrum op vrijdag 26 januari om 10.00 uur.

Kinderen tot 6 jaar, gratis lid
Voorlezen aan kinderen is leuk, maar ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen vooral heel veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen zowel ouders, grootouders als kinderen kennismaken met de bibliotheek, het voorlezen en natuurlijk veel plezier hebben.

De bibliotheek promoot tijdens De Nationale Voorleesdagen voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Daarom kunnen kinderen tot 6 jaar oud gratis lid worden, zij betalen geen inschrijfkosten. Ook krijgen alle nieuwe leden het  vingerpoppetje De tijger zolang de voorraad strekt.
 

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.