Klim naar de hemel en ontdek wat de Grote Kerk ziet

Grote Kerk Alkmaar bestaat dit jaar maar liefst 500 jaar en dat wordt gevierd met een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in én rond de Grote Kerk. Een letterlijk hoogtepunt is ‘Klim naar de Hemel’: een unieke ervaring op grote hoogte. Van 1 mei tot 1 augustus is iedereen welkom om te ontdekken wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet. De bouw is inmiddels in volle gang...

‘Het Laatste Oordeel’ van dichtbij

Via een steigertrap kun je de kerk vanaf het Kerkplein beklimmen. In eerste instantie naar een bordes op zo’n twintig meter hoogte, waarbij het vervolgens mogelijk is om dóór een raam in de Grote Kerk te stappen. Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’ van Jacob van Oostsanen bewonderen. Een unieke gelegenheid om dit meesterwerk van dichtbij te zien! 

Puur genieten
Daarna kun je je weg vervolgen naar het dak van de kerk. Vanaf het bordes pak je de trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte. Dichterbij de hemel kun je in Alkmaar niet komen. Om de vieringtoren is ook een bordes geïnstalleerd, zodat je rond de vieringtoren kunt wandelen. Daar is het puur genieten van het overweldigende uitzicht.

Meer informatie over dit unieke project en tickets vind je op de website van Klim naar de hemel

Foto: Emil de Jong Fotografie

Alles weten over Alkmaar?