Karavaan doet oproep aan jonge theatermakers

Karavaan, buitengewoon theater op locatie, zoekt geëngageerde makers voor het maken van een korte locatievoorstelling met als thema Eigen Grond.

Karavaan organiseert van 27 t/m 30 december 2018 de derde editie van de Winterkaravaan waarvoor ze kunstenaars uitnodigt om in Alkmaar een korte productie te maken. Eén van deze voorstellingen kan worden uitgewerkt tot een avondvullende voorstelling om tijdens Karavaan Festival in 2019 op een bijzondere locatie gespeeld te worden. De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan, waaraan reeds twee succesvolle edities vooraf gingen. Op basis van de ingediende plannen kiest Karavaan maximaal 5 makers voor de Winterkaravaan. Makers krijgen artistieke en productionele begeleiding. In de Winterkaravaan ziet het publiek in een carrousel alle voorstellingen.

Geïnteresseerde makers kunnen een plan indienen voor een korte theater-, dans-, muziektheater- of multidisciplinaire voorstelling van 20 minuten. Kaders zijn dat makers maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding en geïnteresseerd zijn in het werken op locatie binnen/in verhouding tot dit maatschappelijke thema.

Karavaan Festival is in 2019 van Hemelvaart tot en met Pinksteren: 30 mei tot en met 10 juni. Meer informatie op www.karavaan.nl

 

Foto's: Moon Saris

Alles weten over Alkmaar?

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.