KARAVAAN IS OOK FIETSEN, ETEN EN DRINKEN

Karavaan Festival betekent 12 dagen lang locatietheater op bijzondere plekken in regio Groot Alkmaar en een bruisend festivalhart. Deze editie pakt de organisatie ook uit op recreatief en culinair gebied met een fiets- en wandeltocht, watersport en lekker eten & drinken.

Karavaan Festival is dit jaar van 25 mei t/m 5 juni. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren: een periode waarin veel mensen vrij zijn. Daarom zijn niet alleen theatervoorstellingen onderdeel van het festival, maar kunnen bezoekers aan deze regio zich ook laten verleiden door buitengewone recreatie en heerlijke dinerarrangementen.

Retourtje Schermer
In het arrangement Retourtje Schermer fiets je, op je eigen tempo en in je eigen gezelschap, 18 km door het Noord-Hollands polderland. Langs molens en langs dijken, langs sloten en dorpsgezichten. Tijdens de tocht stop je voor theatervoorstellingen op bijzondere locaties, koffie met gebak in een kunstwerk, een wijnproeverij, een bezoek aan het Poldermuseum en heerlijk eten & drinken. Het vertrek is vanaf het festivalhart op het Doelenveld. Zo verbindt Karavaan de stad met het ommeland.

Je kunt daarnaast overnachten in een kunstwerk, suppen in de binnenstad en de grachten plasticvrij maken en met het combiticket “In 1 dag van de oude naar de nieuwe wereld” zowel Karavaan als Kaeskoppenstad bezoeken. En kom je naar 'Wie overleeft de grutto' in Schoorl, dan maak je eerst een wandeltocht door het prachtige duinlandschap.

Diner- en luncharrangementen
Heerlijk dineren of lunchen in combinatie met een voorstelling doe je bij het dansconcert Ten Noorden van Nergens tussen de windmolens in Wieringerwerf of in de duinen bij Huize Glory bij de voorstelling Bleekneusjes. Of je schuift aan in het pop-up restaurant van het festivalhart: Tineke kookt.

Zin gekregen? Kijk hier.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.