Kaeskoppenstad komt er weer aan

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni strijkt het spectaculaire evenement Kaeskoppenstad weer neer in Alkmaar. Een weekend lang waan je je in d’Oude Stad in het zestiende-eeuwse Alkmaar. 

Tegen het historische decor van Alkmaars Oude Stad laten honderden acteurs zien hoe het er 445 jaar geleden in Alkmaar aan toe ging. Loop de route door het in 1573-sfeer gebrachte oudste deel van Alkmaar en geniet van de historische acts. Daar nemen verschillende muzikanten, dokters, belastinginners, weeskinderen en brandweerlieden je mee door Alkmaar in de zestiende eeuw.

De klokkentoren
Ook dit jaar werkt het Schrijnwerkersgilde weer aan een spectaculair hoogtepunt. De zestiende eeuwse klokkentoren van de Grote Kerk Alkmaar wordt nagebouwd en kun je tijdens Kaeskoppenstad bewonderen op het Waagplein - tussen de Kraen en de Kaesmarkt.

Kaartjes
Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juni tussen 12:00 en 17:00 uur. De eerste 2500 kaartjes voor Kaeskoppenstad kosten € 3,-. De overige kaartjes kosten € 4,-. Voor kinderen tot en met 5 jaar is er gratis entree. Kijk voor meer informatie op de website van Kaeskoppenstad

Alles weten over Alkmaar?