Foodfestivals in Alkmaar die je niet mag missen

Ze zijn hip, gezellig én je kan er lekker smullen: foodfestivals! Alkmaar Marketing tipt je over de leukste deze zomer.

Alkmaar Smult
Het festival Alkmaar Smult strijkt van vrijdag 21 t/m zondag 23 juli neer op de onlangs gerenoveerde Noorderkade. (Bij het stadsstrand en winkelcentrum Noorder Arcade, waar je o.a. Media markt, Bever en Decathlon vindt.)

Met lekker eten, lekkere muziek en lekkere drankjes wordt dit een foodfestival dat je niet mag missen!

Alkmaar Smult op Facebook.
Website Alkmaar Smult

 

Eten op rolletjes
Dit landelijk rondreizende foodfestival tovert het terrein rondom de gerenoveerde Gasfabriek van 11 tot 13 augustus om tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin.

Foodtrucks, Livemuziek, dj's, vermaak voor kinderen, straattheater en de lekkerste wijnen en bieren: dat is eten op rolletjes. Ook voor vegetariërs, veganisten en glutenvrije eters is er veel lekkers te krijgen.

Strijk met de hele familie neer op een picknickkleed, maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Doe met je kinderen mee in het poppentheater of schuif aan bij het schminken. Laat je verrassen door straattheater en sluit de dag af met de lekkerste livemuziek van dj’s en lokale bandjes!

Openingstijden Eten op rolletjes:
Vrijdag van 16:00 uur tot 23:00 uur
Zaterdag van 13:00 uur tot 23:00 uur
Zondag van 13:00 uur tot 22:00 uur

- Volg Eten op rolletjes op facebook
- Site Eten op rolletjes

Win munten!
Alkmaar Prachtstad mag 50 euro aan munten voor het foodfestival 'Eten op rolletjes' weggeven! Kans maken? Like Alkmaar Prachtstad op facebook en stuur voor 3 augustus een mail naar ika@alkmaarprachtstad.nl.
 

Wereldmuziekfestival
Het Wereldmuziekfestival een foodfestival noemen, dat is te kort door de bocht. Toch is eten een belangrijk onderdeel van dit jaarlijks terugkerende festival in de Alkmaarder Hout.

Geniet bij de kraampjes in het stadspark van o.a. Indisch, Nepalees, Portugees en Afrikaans eten. Gecombineerd met de exotische klanken vanaf het podium voeren de smaken je mee naar alle windstreken van de wereld.

Het Wereldmuziekfestival vindt op 16 juli plaats, van 13.00 tot 18.00 uur op het grasveld bij de muzieknis in de de Alkmaarder Hout.

- Meer festivals in Stadspark De hout

 

Alkmaar Culinair Plaza
Denk je aan Foodfestivals, dan denk je misschien niet meteen aan Culinair Plaza. Terwijl: de eerste editie van dit populaire evenement vond plaats in 1991, toen het woord foodfestival nog niet eens bestond. Culinair Plaza is dus een foodfestival avant la lettre!

Dit jaar kun je op het Waagplein genieten van culinaire versnaperingen én entertainment tussen 8 en 10 september. Hou voor alle informatie over Culinair Plaza deze site in de gaten! www.alkmaarculinairplaza.nl


 

 

 

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.