Net open en nu al een razend succes: Eetcafé Pluim

In het pand aan het Ritsevoort waar voorheen De Ritsz was gevestigd, vind je nu Eetcafé PLUIM. Op het moment dat we met Peter Visser een bak koffie drinken, is PLUIM net drie weken open. Hij vertelt hoe het allemaal begon.

“Het begon allemaal afgelopen zomer. Onder de douche bedacht ik het idee van wat PLUIM nu is”, begint Peter. “Samen met mijn compagnon heb ik het idee verder uitgewerkt tot het huidige concept. En toen zijn we bij dat concept panden gaan zoeken. Eigenlijk is het helemaal gegaan zoals ik bedacht en gehoopt had. In dit pand komt álles samen.”

“Over één ding waren we het eens: het zou iets met kip gaan worden. Maar kip is ook maar gewoon kip, dus het moest niet te plat worden. We bedachten dat we een mooie grill vol in het zicht zouden zetten. En dat we allerlei gerechten met kip zouden gaan doen, dus niet alleen een hele of halve kip. We serveren nu gerechten met kip ‘van over de hele wereld’. Curry, piri piri… En ik heb nog wel duizend ideeën voor nieuwe recepten met kip.”

“Hoe we bij de naam zijn gekomen? Dat is nog wel een spannend verhaal”, lacht Peter. “Vanaf de zomer had ik ‘Café Kip’ in m’n hoofd. Maar ik was er stiekem toch een beetje zenuwachtig over. Op mijn persoonlijke Facebookpagina deelde ik ons logo. Zónder de naam erbij te verklappen, maar met een groot vraagteken. Daar kwamen wel 300 reacties op. Mensen begonnen volop de naam te raden. Toen kwam PLUIM voorbij en dacht ik: ‘Dat wordt ‘m!’ Het is blij, kort en krachtig.”

“Wat ik het allerbelangrijkst vind als mensen hier komen borrelen of eten? Dat gastvrijheid voorop staat. Als je hier binnenkomt, is het echt de bedoeling dat je volledig in de watten gelegd wordt. We ontvangen, placeren en geven je in dit eetcafé het gevoel dat je heel erg thuis bent. Dat was in elk geval mijn allergrootste wens: het typische ‘eetcafé-gevoel’ terugbrengen. Ik denk dat we daarin goed geslaagd zijn met het team!”

“Ook leuk om te weten: naast heerlijk eten, kun je bij PLUIM ook vergaderen in de Vestibulezaal of een groot feest (tot wel 120 gasten) geven. En op vrijdag en zaterdag is het borreluur terug. Rond een uurtje of vijf à zes is het dan echt gezellig en stampvol aan de bar.”

Eetcafé PLUIM – zeven dagen per week geopend
Ritsevoort 12
1811 DN Alkmaar
072 - 220 60 21
info@eetcafepluim.nl
reserveringen@eetcafepluim.nl
www.eetcafepluim.nl

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Alkmaar met groepen

Alle horeca- gelegenheden

8 redenen voor een bezoek

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.