Eerste Nerf-arena van Nederland opent in Alkmaar

Naast paintball en lasergame doet nu een nieuwe spelvorm zijn intrede in Nederland: ‘Nerfen’. Nerf Blasters zijn als schietspeelgoed al jaren razend populair over de hele wereld, maar worden in Nederland in speelhallen nog weinig gebruikt. Twee ondernemende broers hebben een jaar lang geëxperimenteerd met een eerste Nerf Arena in een antikraak pand in Haarlem en willen nu de eerste vaste vestiging openen in Alkmaar. Om de Nerf Arena te openen is een crowdfunding gestart.

De term Nerf is afkomstig uit Amerika en staat voor “Non-Expanding Recreational Foam”. Nerf Blasters zijn als schietspeelgoed als jaren razend populair over de hele wereld. De Nerf Blasters zijn vooral in trek als activiteit voor kinderfeestjes. Doordat de pijlen van zacht kunstschuim zijn gemaakt is het  spel geschikt voor kinderen van alle leeftijden. In Haarlem zijn de broers Paul en Eddie Engels een jaar geleden begonnen met het opzetten van een tijdelijke Nerf Arena: Blast-Zone. Nu openen zij in Alkmaar een permanente Arena waarmee ze nerfen een intrede geven in Nederland.

Bij populaire vergelijkbare spelen als paintball en lasergames ligt de focus van het spel vaak op strijden tegen elkaar, dit willen de ondernemers in hun Nerf Arena anders aanpakken, om met de spelen ook een stuk educatie aan te bieden. “We willen juist een positieve draai geven aan de spelen en kinderen enthousiast maken om real life met elkaar te spelen. Even geen smartphone, spelcomputers en beeldschermen, maar fysiek en actief met elkaar bezig zijn. Het is niet alleen een spel, na een uurtje in onze arena heb je het gevoel dat je een pittige work-out achter de rug hebt!”

De locatie voor de eerste permanente nerf arena hebben zij gevonden in Alkmaar. “Op deze nieuwe locatie is ruimte voor een spel arena, maar kunnen we ook een horecagelegenheid openen waar ouders in de tussentijd wat kunnen eten en drinken, wij vermaken de kinderen wel!”. Blast Zone is geschikt voor kinderfeestje, maar er worden ook vrije inloop spelen georganiseerd. Met de crowdfunding via CrowdAboutNow willen zij minimaal €80.000 ophalen om te kunnen zorgen voor een goede sportvloer en een veilig speelveld. “Dat is een flinke kostenpost, maar op veiligheid willen wij nooit bezuinigen!”, aldus de ondernemers.  

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.