Eerste editie Wieler 3 daagse Alkmaar spannend en uniek tot op het laatste moment

Aflossingen, puntenkoersen, afvalraces en klassementen. De afgelopen drie dagen stond Sportpaleis Alkmaar in het teken van de Wieler 3 daagse Alkmaar en de daarbij behorende terminologie. Heel wielerminnend Noord-Holland stond als een blok achter de renners. Een unieke 3 daagse, waar voor het eerste stayeren op het programma stond en de dames achter de derny reden. Een spannende strijd tot aan de laatste ronde. Het koppel Stroetinga/Havik wist de koppelkoers te winnen. Een ijzersterke Kirsten Wild haalde met veel machtsvertoon haar titel binnen bij de Beet-It dames. Voormalig Europees kampioen Atzeni won met gangmaker René Kos de gemeente Alkmaar Stayer Cup.

Een 3 daagse baanwedstrijd met strakke organisatie, nationale en internationale toprenners en enthousiast publiek. Uniek voor Alkmaar, uniek voor de wielerwereld en spannend tot de laatste ronde. Voor het eerst stond tijdens een 3 daagse het stayeren op het programma bij de Gemeente Alkmaar Stayer Cup. De zes snelste Beet-It dames mochten in de finalewedstrijd achter de derny rijden.

Vincent Thijssen, directeur van Alkmaar Sport en organisator van het evenement, reageert direct na afloop enthousiast: “Ik had van te voren niet in kunnen schatten wat de organisatie van een evenement als dit met zich mee zou brengen, maar ons team heeft het ontzettend goed opgepakt. Ik kan met recht zeggen dat ik hier als directeur de afgelopen drie dagen trots rond heb gelopen. Dit alles heeft mijn verwachtingen overtroffen. We hebben Alkmaar als Sportstad op de kaart weten te zetten, en laten zien waartoe Alkmaar Sport –als jong innovatief Sportbedrijf- toe in staat is. Wat mij betreft kunnen we stellen dat we na de eerste editie van de Wieler 3 daagse Alkmaar met de organisatie van de tweede editie kunnen starten.”

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.