Drie Alkmaarse cafés in de Café Top 100

Ieder jaar presenteert Misset Horeca de lijst met beste cafés in Nederland. Vorig jaar stonden er al twee Alkmaarse cafés op de lijst, en daar is dit jaar dus nóg een café bij gekomen. 

Het hoogstgenoteerde café van Alkmaar, De Koning, daalt dit jaar helaas tot buiten de top 10. Dit jaar vind je ze terug op plek 64 in de lijst. Desondanks behoudt De Koning zijn plek als hoogstgenoteerde café van Alkmaar. De Koning kun je ook terug vinden in de Terras Top 100, op plek 88. De jury was vooral te spreken over het snelle multitasken van het personeel, waarbij er rekening wordt gehouden met de gasten op het terras, de bar en het restaurant. 

Net als vorig jaar vinden we ook Proeflokaal De Boom terug in de lijst, het Beste Speciaalbier Café van Noord-Holland daalt van plek 14 in 2018 naar plek 90 in de lijst van dit jaar. Het oordeel van de jury was duidelijk: de bieren worden keurig toegelicht aan tafel en de medewerkers tonen aan dat zij bovengemiddelde kennis hebben over de verschillende speciaalbieren. 

Dit jaar is er ook een nieuwkomer in de lijst: Café Jong Belegen. Het enige kaascafé van Nederland heeft zijn plek verdiend bij de jury. Zij waren te spreken over alle kaasgerelateerde activiteiten en de uitgebreide keuze aan speciaalbieren. Café Jong Belegen staat op plaats 73 in de lijst.  

Van harte gefeliciteerd alledrie met deze mooie prestatie!

(Bron: missethoreca.nl)

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.