Theater voor thuis

De Vest in je woonkamer

De theaterzalen zijn helaas de komende tijd gesloten, maar dat betekent niet dat we niet meer van theater kunnen genieten! Vele gezelschappen hebben opnames van voorstellingen online beschikbaar gemaakt, zodat jij van een heerlijk avondje theater kunt genieten. Gewoon vanuit je huiskamer! 

Lichtpuntjes

Voor de serie 'Lichtpuntjes' vragen wij artiesten een hoopvolle boodschap op te nemen voor Alkmaar. De Lichtpuntjes verschijnen 's avonds na het 20:00 uur Journaal op de Facebookpagina van Theater De Vest. Zo heb je, na het zien van de realiteit van dit moment, toch iets positiefs om naar uit te kijken en sluit je de dag hopelijk met een fijn gevoel af! Volg ons nu op Facebook en mis deze Lichtpuntjes niet.

Voorstellingen op je beeldscherm
De Decamerone: vanaf 23 maart lezen acteurs van het ITA-ensemble in samenwerking met Het Nationale Theater, dagelijks een verhaal uit Boccacio’s De Decamerone. De afleveringen worden bij de acteurs thuis gefilmd en dagelijks uitgezonden door de VPRO en verschijnen op ita.nl

Orkater & Chill: toneelgezelschap Orkater publiceert de komende tijd vele registraties van voorstellingen op deze pagina.

Het Nationale Theater: The Nation en De wereld volgens John

Theater Rotterdam: De gelaarsde poes en Snorro

Toneelgroep Maastricht: Pinkpop

mugmetdegoudentand: SmoederBuik en Vermogen

Rundfunk: Wachtstumsschmerzen

Maas Theater en Dans publiceert dagelijks nieuwe opnames van jeugdtheatervoorstellingen op deze pagina.

Guido Weijers: V

Theater Gnaffel: Ghandi

De Theatertroep: OpgedieptVaudeville IV en Love for Love

Yamato: Passion

BonteHond: FOEI (5+), KLUCHT (6+) en LEGENDS (8+)

De toneelbewerking van Turks Fruit (2019)

All of Bach: de Nederlandse Bachvereniging maakt hoogwaardige videoregistraties van hun concerten gratis beschikbaar. Bekijk het aanbod hier

Harrieflix: Jon van Eerd is zijn eigen streamingdienst begonnen waar je vele van zijn voorstellingen voor een kleine bijdrage kunt bekijken.

Geen voorstelling, maar ook niet te missen: Nederlandse musicalsterren brengen een muzikale 'ode aan iedereen' in deze prachtige video.

Tips voor kids
Maas @ Home: Maas Theater en Dans heeft een speciaal online programma ontwikkeld voor alle kids die nu thuiszitten. Kijk hier voor meer informatie over de cursussen, workshops, meet & greets en meer. Ook bieden zij op de pagina van Maas TV dagelijks voorstellingen aan om online te bekijken.

Ook de Toneelmakerij heeft een een platform geïntroduceerd waar kinderen gratis voorstellingen kunnen kijken, met bijpassend educatiemateriaal en zomaar leuke opdrachten.

-------

Klik hier voor de vollledige thuisagenda.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.