Corona update

Evenementen zijn afgelast en culturele instellingen zijn gesloten. De huidige maatregelen gelden t/m 1 juni. Horecagelegenheden zijn gesloten t/m 28 april. We houden de besluiten van het kabinet in de gaten en informeren je over wat de gevolgen zijn voor Alkmaar. De website houden we zo goed mogelijk bij. Houd ook de kanalen van de gemeente, culturele organisaties, horeca, winkels en organisatoren in de gaten over updates over hun eigen maatregelen.

Corona update

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze gelden ook voor Alkmaar. Hierbij informeren we jou wat de gevolgen zijn voor Alkmaar.

Heb je aanvullingen op deze lijst? Biedt jouw organisatie een oplossing aan deze week of een bepaalde dienst? Laat het ons weten via info@alkmaarprachtstad.nl.

Horeca

Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht tot en met 28 april. Steeds meer restaurants bieden thuisbezorging aan. Wil je weten welke? Wij geven je een overzicht waar je eten en drinken kunt bestellen.

Winkelen

Winkels hoeven hun deuren nog niet te sluiten. De meeste winkels zijn gewoon open, maar een aantal winkels passen hun openingsuren aan naar 12.00 - 17.00 uur of zijn helemaal gesloten. Winkels worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid. Alle supermarkten in Alkmaar zijn op de reguliere tijden geopend.
Wil je naar één bepaalde winkel, check dan online de openingstijden bij de desbetreffende winkel, houd de social media in de gaten of neem contact op. Steeds meer winkels bedenken ook creatieve oplossingen om de aankoop bij je thuis te brengen. 

Evenementen

Alle evenementen en activiteiten in gemeente Alkmaar zijn t/m 1 juni afgelast. Check hier onze uitagenda.

Culturele instellingen

Bibliotheek Alkmaar 
Tot en met 28 april zijn alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard tijdelijk gesloten. Hierdoor is inleveren tijdelijk niet mogelijk. De uitleentermijn van materialen wordt voor iedereen automatisch verlengd met 6 weken. Als je vanaf nu materialen verlengd, is je leentermijn 6 weken. Reserveringen kan je op dit moment niet ophalen, maar ze blijven voor je klaarstaan. Ook alle activiteiten zijn t/m 1 juni afgelast.

Stedelijk Museum Alkmaar
Ook het museum volgt het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus. Tot en met 1 juni is Stedelijk Museum Alkmaar gesloten voor publiek. Wel biedt het museum een virtuele audiotour via Soundcloud aan door de tentoonsteling van Paul Rijkens. Heb je een vraag, dan kun je het museum het beste bereiken via info@museumalkmaar.nl.

Het Kaasmuseum
Het kaasmuseum is gesloten tot vrijdag 1 juni 2020.

Theater de Vest
De autoriteiten hebben per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Om die reden kunnen alle voorstellingen in TAQA Theater de Vest tot en met 1 juni 2020 geen doorgang vinden. Kaartverkopers en andere bezoekers kan het theater pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Achter de schermen wordt door de programmeurs hard gewerkt om nieuwe data te vinden voor de geannuleerde voorstellingen. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws. Het algemene nummer is niet bereikbaar.

Grote Kerk
Alle voorstellingen en concerten worden t/m 1 juni geannuleerd. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.
Bekijk de Grote Kerk vanuit je luie stoel met de nieuwe 360 graden rondleiding. Klik hier voor een virtuele rondleiding

Filmhuis
Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen sluit ook het Filmhuis t/m 1 juni haar deuren voor publiek. Heb al tickets gekocht voor een voorstelling in deze periode? Stuur dan een e-mail met het transactienummer naar: kassa@fhalkmaar.nl. De administratie zorgt samen voor een passende oplossing. Om bezoekers toch te voorzien van goede content bieden ze veel van de actuele films, maar ook films die je misschien gemist hebt, aan via de online videodienst Picl.nl.

VUE bioscoop
De bioscoop annuleert voorlopig alle voorstellingen. De veiligheid van personeel en bezoekers heeft de hoogste prioriteit. Mocht je tickets hebben gekocht voor een geannuleerde film, krijg je je aankoop terug. Je kunt altijd contact opnemen via contact@vuecinemas.nl.

Podium Victorie
In verband met het virus sluit ook poppodium Victorie haar deuren. Veel voorstellingen kunnen niet doorgaan. Het team is hard op zoek naar vervangende data, gekochte kaarten blijven gewoon geldig en ontvangen een mail met meer informatie. voor meer informatie over verplaatsingen en evenementen kun je het beste even op de website kijken.  

Biermuseum de Boom
In navolging van de mededeling van het kabinet zijn er maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het coronavirus en is ook het Nationaal Biermuseum de Boom de komende weken gesloten. Het museum is niet toegankelijk voor publiek en alle rondleidingen worden geannuleerd.

VVV Alkmaar
Ook VVV Alkmaar in het mooie Waaggebouw sluit haar deuren.

Uitjes

Zwembaden
Zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout sluit t/m 28 april haar deuren in verband met het coronavirus. Ook alle lessen vervallen. 

Fitnessclubs
Sport- en fitnessclubs zijn tot en met 28 april gesloten. Verschillende fitnesscholen bieden online workouts aan. 

Speelparken
Jumpskillz en Monkeytown Alkmaar blijven voor de veiligheid van iedereen t/m 28 april gesloten. Speeltuinen zijn/blijven ook gesloten. Speeltuin OKB last de opening van het nieuwe seizoen op zaterdag 4 april af. Speeltuin ‘t Span zou op 22 maart open gaan, maar blijft in ieder geval tot en met 1 juni gesloten en volgen hierin de richtlijn van de overheid. 

Hotels

Hotels mogen open blijven, maar moeten hun restaurants, bars en cafés sluiten. Je kunt nog wel roomservice bestellen. Gasten van Kings Inn kunnen ontbijt-, lunch- en diner gerechten bestellen om op hun kamer te nuttigen. 

Hoe verklein ik de kans op besmetting?

Iedereen wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Werk zoveel mogelijk thuis. Neem de gebruikelijke maatregelen om overdracht van griep en verkoudheid te voorkomen:

  • Zorg dat je regelmatig je handen wast met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek
  • Zorg dat je hoest en niest in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes als je moet hoesten of niezen (en gooi ze direct weg)
  • Geen handen schudden. 

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over het coronavirus.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Bezorgen in Alkmaar

Winkels die thuisbezorgen

restaurants die thuisbezorgen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.