9 vegetarische hotspots in Alkmaar

Eet je graag vegetarisch? Dan kun je in Alkmaar je hart ophalen. Onze stad heeft meer dan 100 restaurants, knusse koffiezaakjes, hippe lunchrooms en fijne plekjes voor een high tea. En in heel veel van deze tenten kun je vegetarisch eten.

De beste vega-spots in Alkmaar

Het is de Nationale Week zonder Vlees. Een mooie gelegenheid om Alkmaarse hotspots waar je kunt genieten van een lekkere vegetarische hap even op een rij te zetten. Want vegetarisch eten, dat kan in Alkmaar volop! 
PS: het zijn er na een update toch 9 geworden!

Winkel Alkmaar

Uit India

Houttil 46B


Het is één van de allernieuwste hotspots in onze Kaasstad: restaurant Uit India. Aan de gezellige Houttil met het Waagplein om de hoek, heten eigenaar Maanish Abrol en zijn echtgenote Linda je van harte welkom in hun restaurant. Samen met hun Indiase topkoks maken zij van elk bezoek een hartverwarmende 5 sterren ervaring. Ze serveren authentiek Indiase gerechten, die uitsluitend bereid worden met vegetarische ingrediënten.

Je kunt er terecht voor de traditionele Indiase keuken, maar ook hippe en moderne gerechten vind je op de kaart. Ook stellen zij zelf hun masala’s (kruidenmixen) samen. Het vlees? Dat zal je beslist niet missen. En alles voor een toegankelijke prijs. Samen het weekend exotisch starten met een veggie Tikki Burger of een heerlijke Tandoori, een goed glas wijn of Indiaas bier? Of na het shoppen zin in een uitgebreide Indiase lunch, soep of samosa’s met een warme kop chai? Dan moet je hier zijn!

Winkel Alkmaar

Saladebar Oogst

Zevenhuizen 8


Zin in een lekkere salade? Neem dan eens een kijkje bij Saladebar Oogst. Een salade on the go, of rustig genieten aan een tafeltje met de krant. Ben je keihard aan het werk of heb je geen zin om de deur uit te gaan? Bij Oogst leveren ze de salades ook gewoon thuis af. Super makkelijk! En je kunt tegenwoordig bij de Spar op de Vondelstraat ook een aantal salades ophalen. Bij Oogst kun je zelf de ingrediënten van een verse salade kiezen, maar je kunt je natuurlijk ook altijd laten verrassen. Ze hebben heel veel keuze én kunnen jouw favoriet altijd aanpassen zodat-ie vega wordt.

Winkel Alkmaar

SOEPP

Hekelstraat 31


Biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan. Dat is SOEPP in de gezellige Hekelstraat in de Oude Stad. En zoals de naam al doet vermoeden: hier moet je zijn voor een smaakvolle kom soep. Maar daar blijft het niet bij: Soep verkoopt ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

Leuk detail! Soepp is gevuld met tweedehands spullen, en alles is te koop. De stoelen waarop je zit, de lampen aan het plafond. Het interieur wisselt daarom regelmatig. Dat is alleen al een bezoekje waard. 

Winkel Alkmaar

DAYA Hummus & Falafel

Achterstraat 58


'Vegan, healthy & delicious' is de slogan van DAYA. Daar is niets aan gelogen. Ze zijn nog geen jaar open, maar heel veel Alkmaarders halen er regelmatig een lekkere wrap, bowl of falafel-pizza. Salar, Mo, Yosef en Kurdo laten je meteen bij binnenkomst thuis voelen.

En het interieur is hartstikke Instagram-waardig: je blijft maar plaatjes schieten.

Alkmaarpas 2017

Sencha

Koorstraat 19


In het prachtige witte pand, recht tegen over de Grote Kerk, vind je Sencha Lunchstore. Een plek waar je heerlijk kunt eten én een woonwinkel waar je gelijk bij binnenkomst een tweede huiskamergevoel krijgt. Als je binnenstapt, komt de geur van versgebakken koekjes je al tegemoet. En van de taartjes loopt het water je zo in de mond.

Bij Sencha zijn alle food-producten zonder overbodige toevoegingen. Ze werken met zoveel mogelijk streek- en waar mogelijk ook biologische producten. Op de menukaart vind je heerlijke vega-sandwiches.

En het leuke: bijna alles wat je in de lunchroom ziet, kun je zo kopen en meenemen. 

Winkel Alkmaar

KropSla

Fnidsen 83


Voor veel Alkmaarders is het een bekende plek in de Oude Stad. Al meer dan 50 jaar zit er een groentehandel op de hoek van het Fnidsen en de Hekelstraat. Hier haal je niet alleen verse groenten en fruit, maar ook smoothies, soepen, salades, stampotten en heerlijke lasagne. 

Alkmaarpas 2017

Groenlokaal

Hekelstraat 21


Vlakbij Soepp zit het Groenlokaal. Een toffe plantaardige plek waar je in een botanische en relaxte sfeer geniet van een lekkere lunch, goede thee en koffie met een huisgemaakt taartje. Veel op de kaart is vega en er zijn ook volop vegan opties. Allemaal even smakelijk.

Bijna alles is te koop én je kunt zelfs blijven logeren als je dat wil. 

Winkel Alkmaar

't IJkgebouw

Alcmariapad 2


'Eat, drink & relax' is het motto van Rotisserie 't IJkgebouw. En die drie dingen kun je in dit prachtig historische pand prima doen. In het restaurant hebben ze een ambachtelijke, onderscheidende keuken met een ruim, gezond assortiment. Alle vegetarische opties staan op de menukaart duidelijk aangegeven. Probeer bijvoorbeeld eens de Japanse pannenkoek of couscoussalade.

Bij mooi weer is het op het ruime terras extra genieten. Laat de lente maar komen!

Alkmaarpas 2017

VERS

Stationsweg 41


Makkelijk & gezond, VERS maakt het mogelijk! Echte maaltijden die je op bestelling kunt afhalen of gezellig aan de bar kunt bestellen. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische producten; het liefst uit de streek. Zo smaakt jouw maaltijd goed en heb je gezonde energie om het beste uit je dag te halen. En jawel, héél veel lekkers is hier vegetarisch!

Extra fijn: met je AlkmaarPas krijg je 20% korting op alle warme dranken

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.