6 fijne terrassen in Alkmaar

Lekker: de zon laat zich steeds vaker zien en dat betekent dat het terrasweer is aangebroken. Gelukkig barst Alkmaar van de terrassen waar je heerlijk van het mooie weer kunt genieten.

Stadsstrand De Kade

Met je voeten in het zand waan je je hier echt even op het stand. Hier laat het enthousiaste personeel je het echte zomergevoel beleven. Geniet met een drankje en hapje van de ondergaande zon. Niet ingewikkeld, gewoon lekker bereid. Met heerlijke streekproducten, een gezellige vuurkorf, live-optredens, een 'bring your own' BBQ en frisse cocktails is het stadsstrand een ware beleving. 

 

Winkel Alkmaar

Turfmarkt

Een kop koffie of thee, gezellig lunchen met vrienden of een belangrijke bespreking? Een hapje eten voordat je de stad ingaat of uitgebreid dineren met de hele familie? Bij Turfmarkt kan het allemaal. Met een groot terras pal aan het water, gelegen naast een grote parkeergarage en op loopafstand van het centrum is het een hele fijne plek om de dag te beginnen of af te sluiten en wat vitamine D binnen te halen. 

 

Winkel Alkmaar

De Buren

Eten op een mooie, historische plek midden in de stad? Dat kan bij Café Restaurant De Buren. Dit leuke restaurant heeft twee terrassen: één op de pittoreske Gewelfde Stenenbrug en één aan de historische visbanken; de stenen marktkramen waar in vroeger eeuwen vis werd verkocht. Je kunt bij De Buren lunchen, dineren of gewoon lekker een drankje drinken op de zonnige terrassen.

Winkel Alkmaar

Klunder

​Grand Café Klunder is cultuur en gezelligheid onder één dak. Je kunt er zeven dagen per week heerlijk vertoeven op het ruime terras op het Canadaplein. Geniet bijvoorbeeld van een lekker ontbijt met goede bak koffie, een verrassende lunch of diner op de late avond. De kaart is uitgebreid en de sfeer altijd goed. Borrel, verjaardagsfeest of speciaal samengesteld menu? Ook dat kan bij Klunder!

Winkel Alkmaar

De Heeren van Sonoy

Eten in een van de knusse hofjes van Alkmaar? Dat kan bij de Heeren van Sonoy, gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van onze stad, aan het Hof van Sonoy.  Deze Alkmaarse binnenstadstuin is sierlijk ingesloten door het eeuwenoude gebouw waarin de Heeren van Sonoy is gevestigd. De Heeren van Sonoy is sinds 1999 uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving en nog altijd een heerlijke plek om van het Nederlandse zonnetje te genieten.

Ijkgebouw

Op warme dagen is het op het terras van 't Ijkgebouw puur genieten aan het water. De keuken bestaat uit een ruim, gezond assortiment en alles wordt geserveerd in een vintage setting met botanische en huiselijke sferen. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.