5x de leukste foodfestivals deze zomer

De zomer komt eraan en dat betekent dat er ook heel veel leuke foodfestivals in Alkmaar neerstrijken. Hier vind je ze allemaal op een rij.

Alkmaar Smult

Op 20, 21 en 22 juli komt foodtruckfestival ‘Alkmaar Smult’ terug. Drie dagen lang ben je op de Noorderkade en het Ringersplein tussen 13.00 uur en 23.00 uur aan het juiste adres voor heerlijke gerechten, drankjes en vermaak.

Van vis tot vlees en van Zuid-Amerikaans tot Aziatisch: Alkmaar Smult heeft voor ieder wat wils. Het festival is niet alleen een lust voor je smaakpapillen, ook voor het oog. Zo komt onder meer het grootste mobiele spit van Europa naar Alkmaar. Eet je geen vlees? Geen zorgen: dit jaar komt ook een aantal vegetarische foodtrucks het festivalterrein op rollen.  

Bij een culinair hoogstandje hoort natuurlijk een drankje. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijk biertje uit de Leffe-truck, of bestel een cocktail of glaasje sangria.

 

Winkel Alkmaar

Alkmaar Tapt

In Amsterdam en Utrecht is TAPT al jaren een succesformule. Dit jaar kun je voor het eerst ook in Alkmaar dit gezellige festival bezoeken: vrijdag 22 en zaterdag 23 juni wordt de Paardenmarkt omgetoverd tot uniek festivalterrein.

Alkmaar TAPT is uiteraard veel meer dan alleen bier: je kunt er ook eten, relaxen en spelletjes spelen. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Haal dan snel je kaartje in huis.

Programma
Op vrijdag 22 juni trapt het festival af en gaan om 17.00 uur de deuren en én taps open. Ideaal om het weekend met je vrienden of collega’s in te luiden. Op zaterdag 23 juni kun je al vanaf 13.00 uur op de Paardenmarkt terecht voor allerlei lekkers. Ben je eenmaal opgewarmd? Dan kunnen de voetjes van de vloer bij één van de podia.

 

Winkel Alkmaar

Ringersmarkt

Deze zomer valt er ook weer genoeg te beleven op de Noorderkade bij het Stadsstrand en het Ringersgebouw. Van mei tot en met september smul je hier elke laatste zondag van de maand de lekkerste happen op de Ringersmarkt. 

Verrassende gerechten en lekkere speciaalbieren: je vindt het op de Ringersmarkt. Ruim 50 kramen bereiden voor je neus zelfgemaakte en lokale producten. Denk aan zoetigheden, ambachtelijke worsten en kazen én allerlei handgemaakte thuisdecoratie. Naast heerlijk eten en drinken en de leukste spullen word je ook goed vermaakt door optredens van straatmuzikanten en straattheater. Kinderen kunnen zich laten schminken, zelf armbandjes maken of genieten van een speciale kinder-drukpuntmassage. 

De home made foodmarkt vindt elke laatste zondag van de maand tussen 12.00 uur en 19.00 uur plaats. 

Winkel Alkmaar

Umami Park

Op 18 en 19 augustus waait Umami Park vanuit onze hoofdstad over naar Alkmaar. Op het Ringersplein, vlak bij het stadsstrand, waan je je een weekend lang even in Azië. 

Wist je dat Umami staat voor de vijfde smaak na zoet, zout, zuur en bitter? In Japan betekent het ‘heerlijkheid’. Aan heerlijkheid geen gebrek tijdens Umami, waar je het lekkerste uit Azië bij elkaar vindt. Niet alleen heerlijk eten, maar ook arts & crafts, boeken, meubels, kleding, sieraden en andere snuisterijen.

Umami is een plek waar je even helemaal ‘zen’ kunt worden, maar ook onder het genot van een hapje en drankje van diverse optredens kunt genieten.

Winkel Alkmaar

Eten op Rolletjes

Van 8 tot en met 10 juni is het Gasfabriekterrein voor het tweede jaar op rij het decor voor foodfestival Eten op Rolletjes. Drie dagen lang wordt het terrein rondom de gerenoveerde Gasfabriek omgetoverd tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin.  

Ontdek nieuwe smaken bij één van de keukens op rolletjes, er is aanbod voor iedereen. Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Doe met je kinderen mee in het poppentheater of schuif aan bij het schminken. Laat je verrassen en sluit de dag af met de lekkerste live muziek van o.a. lokale bandjes en DJ's! Ook voor vegetariërs, veganisten en glutenvrije diëten is er veel lekkers te verkrijgen.

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.