5 biologische hotspots in Alkmaar

Weet jij alles van gezonde voeding? En eet je graag biologisch? Dan kun je in Alkmaar je hart ophalen. Want Alkmaar heeft meer dan 100 restaurants, knusse koffiezaakjes, hippe lunchrooms en fijne plekjes voor een high tea. En in steeds meer van deze restaurants kun je volledig biologisch, of zelfs vegan eten!

Alkmaarpas 2017

Fermento

Op meerdere plekken in de stad zijn de lunchrooms en bakkers van Fermento te vinden. Zelfgebakken brood, biologisch en met zorg bereid. Fermento is onderdeel van de Raphaƫlstichting, in de restaurants en bakkerijen werken meer dan 50 medewerkers met een verstandelijke beperking. Samen zorgen zij dat er elke dag vers brood op de plank ligt. En daarna bij jou op het bord! Dat maakt Fermento zo bijzonder.

 

Winkel Alkmaar

VERS

Nog snel een kop koffie voordat je in de trein springt. Een broodje aan de bar bij het raam. Of op weg naar huis een lekkere maaltijd meenemen. Het kan bij VERS aan de Stationslaan. Bij VERS gebruiken ze zoveel mogelijk biologische producten, en het liefst lekker lokaal en uit de streek. 

Winkel Alkmaar

KropSla

Voor Alkmaarders is het een bekende plek in de Oude Stad. Al meer dan 50 jaar zit er een groentehandel op de hoek van het Fnidsen en de Hekelstraat. Hier haal je niet alleen verse groenten en fruit, maar ook smoothies, soepen, salades, stampotten en heerlijke lasagne. 

Winkel Alkmaar

SOEPP

Biologisch,  vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan. Dat is SOEPP in de Oude Stad. En zoals de naam al doet vermoeden, hier kun je soep kopen. Maar gelukkig blijft het niet bij alleen soep. Bij Soepp verkopen ze ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

 

Leuk detail! Soepp is gevuld met tweedehands spullen, en alles is te koop. De stoelen waarop je zit, de lampen aan het plafond. Het interieur wisselt daarom regelmatig. Dat is alleen al een bezoekje waard. 

Winkel Alkmaar

Saladebar Oogst

Zin in een lekkere salade? Neem dan eens een kijkje bij Saladebar Oogst. Een lekkere salade on the go, of rustig genieten aan een tafeltje met een krant. Ben je keihard aan het werk of heb je geen zin om de deur uit te gaan? Bij Oogst leveren ze de salades ook gewoon thuis af. Super makkelijk. Bij Oogst kun je zelf de ingrediĆ«nten van een verse salade kiezen, maar je kunt je natuurlijk ook altijd laten verrassen. 

 

Alles weten over Alkmaar?