De leukste koffietentjes in Alkmaar

Alkmaar barst van de leuke koffietentjes om even lekker te pauzeren onder het genot van een goede kop koffie met iets lekkers. We zetten de leukste tentjes voor je op een rij!

Trendy koffietentjes in Alkmaar

De Koffiemolen

Een bijzondere espressobar én lunchroom in Alkmaar. De inrichting is eigentijds met veel planten en een prachtige loungehoek. De sfeer is relaxed en er wordt veel gelachen. Niet gek aangezien het hun missie is om mensen blij te maken! Je kunt bij De Koffiemolen genieten van hun geweldige koffie van Bocca, maar ook van een heerlijk ontbijt of een lekkere lunch.

De Koffiemolen | Ritsevoort 26

anne max lunch koffie

Anne & Max

Bij Anne & Max is een echte huiskamer waar je 7 dagen per week terecht kunt voor een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten, een gezonde lunch, uitgebreide high tea of een high wine om de dag mee af te sluiten. Ook is er gratis Wifi voor als je wilt werken. 

Anne & Max | Kraanbuurt 3

Alkmaars Koffiehuis

Wil je in een huiselijke sfeer lekker relaxt ontbijten, koffie drinken met een lekker stuk taart, lunchen of borrelen? Dan doe je dat bij Alkmaars Koffiehuis.

Alkmaars Koffiehuis | Gedempte Nieuwesloot 42

ECHT

Bij ECHT ben je de hele dag welkom voor een lekker ontbijt, goede koffie, (warme) lunch, bijzonder smaakvolle thee met lekkers of een borrel met huisgemaakte hapjes. Hier bereiden ze alles zonder onnodige toevoegingen of bewerkingen. Alles heerlijk vers en met liefde bereid.

ECHT | Marktstraat 4

Roast Expressobar

Bezoek Roast, naar eigen zeggen, voor de beste koffie, sapjes, taartjes en broodjes in Alkmaar.

Roast Espressobar | Laat 198

Kaldi

Kaldi is een eeuwenoude legende over een geitenhoeder uit Ethiopië. Kaldi is daarom ook niet zomaar koffie, maar een koffie met een verhaal. Zij schenken je dan ook niet zomaar een kopje koffie, zij geven je een ware smaakervaring. De winkel is met z’n strakke houten interieur met oranje tinten en de geur van gemalen koffiebonen ingericht om je op een fantastische manier rond te kunnen leiden door de wereld van koffie en thee.

Kaldi | Marktstraat 13

Kowalski

Koffiebar en comfortstore. Je kunt bij hen terecht voor een lekkere kop koffie, een heerlijke lunch, maar ook voor eigentijdse kunst en design. Niet te serieus hoor; Kowalski zit vol humor en knipogen. Vind je de stoel waar je op zit mooi? Hij is te koop, zoals praktisch alles in de winkel te koop is. Dat kunnen zowel nieuwe als tweedehands spullen zijn.

Kowalski | Fnidsen 56

Sencha

In het prachtige witte pand, recht tegen over de Grote Kerk, is Sencha Lunchstore gevestigd. Een woonwinkel waar je gelijk een 2e huiskamer gevoel van krijgt. Doordat alles op een warme manier is gepresenteerd hopen wij je te kunnen inspireren. Bijna alles wat je ziet kan je kopen en zo mee nemen.

Sencha | Koorstraat 19

Living Roots

Living Roots is een woon/gift store, biologische bakkerij en lunchroom op de Mient 13 in Alkmaar. Living Roots bevindt zich op een erg leuke plek in de oude stad van Alkmaar met vele inspirerende winkels en restaurants om zich heen! Een sfeervolle plek dichtbij de kaasmarkt en met hun terras ook erg leuk om de zonnige dagen bij hen door te brengen! 

Living Roots | Mient 13

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

6 fijne terrassen in Alkmaar

Vriendenweekend

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.