De leukste koffietentjes in Alkmaar

Alkmaar barst van de leuke koffietentjes om even lekker te pauzeren onder het genot van een goede kop koffie met iets lekkers. We zetten de leukste tentjes voor je op een rij!

Trendy koffietentjes in Alkmaar

De Koffiemolen

Een bijzondere espressobar én lunchroom in Alkmaar. De inrichting is eigentijds met veel planten en een prachtige loungehoek. De sfeer is relaxed en er wordt veel gelachen. Niet gek aangezien het hun missie is om mensen blij te maken! Je kunt bij De Koffiemolen genieten van hun geweldige koffie van Bocca, maar ook van een heerlijk ontbijt of een lekkere lunch.

De Koffiemolen | Ritsevoort 26

anne max lunch koffie

Anne & Max

Bij Anne & Max is een echte huiskamer waar je 7 dagen per week terecht kunt voor een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten, een gezonde lunch, uitgebreide high tea of een high wine om de dag mee af te sluiten. Ook is er gratis Wifi voor als je wilt werken. 

Anne & Max | Kraanbuurt 3

Alkmaars Koffiehuis

Wil je in een huiselijke sfeer lekker relaxt ontbijten, koffie drinken met een lekker stuk taart, lunchen of borrelen? Dan doe je dat bij Alkmaars Koffiehuis.

Alkmaars Koffiehuis | Gedempte Nieuwesloot 42

Barista Cafe

Barista Cafe Alkmaar in het Ringers Winkelcentrum is de perfecte plek voor een heerlijke lunch, kopje koffie, high-tea of een borrel met hapjes met je vrienden, familie of collega’s. Een plek waar het ambacht van koffie maken en de huiselijke sfeer samen komen.

Barista Cafe Alkmaar | Noorderkade 140

ECHT

Bij ECHT ben je de hele dag welkom voor een lekker ontbijt, goede koffie, (warme) lunch, bijzonder smaakvolle thee met lekkers of een borrel met huisgemaakte hapjes. Hier bereiden ze alles zonder onnodige toevoegingen of bewerkingen. Alles heerlijk vers en met liefde bereid.

ECHT | Marktstraat 4

ROAST Espressobar

ROAST espressobar is een eigentijdse koffiebar in het centrum van Alkmaar. Sinds 2010 maken hun barista’s (koffiemeesters) met passie en plezier heerlijke koffie’s voor je klaar. Kies uit het ruime koffieaanbod en de kans is groot dat ze je koffie serveren met prachtige latte art. En daarom hoort deze spot zeker in dit rijtje thuis! 

ROAST Espressobar | Laat 198

Kaldi

Kaldi is een eeuwenoude legende over een geitenhoeder uit Ethiopië. Kaldi is daarom ook niet zomaar koffie, maar een koffie met een verhaal. Zij schenken je niet zomaar een kopje koffie, zij geven je een ware smaakervaring! De winkel is met z’n strakke houten interieur met oranje tinten en de geur van gemalen koffiebonen ingericht om je op een fantastische manier rond te kunnen leiden door de wereld van koffie en thee.

Kaldi | Marktstraat 13

Kowalski

Koffiebar en comfortstore. Je kunt bij Kowalski terecht voor een lekkere kop koffie, een heerlijke lunch, maar ook voor eigentijdse kunst en design. Niet te serieus hoor; Kowalski zit namelijk vol humor en knipogen. Vind je de stoel waar je op zit mooi? Hij is te koop, zoals praktisch alles in de winkel te koop is. Dat kunnen zowel nieuwe als tweedehands spullen zijn.

Kowalski | Fnidsen 56

Sencha Lunchstore

In het prachtige witte pand, recht tegen over de Grote Kerk, is Sencha Lunchstore gevestigd. Een woonwinkel waar je gelijk een 2e huiskamer gevoel van krijgt. Doordat alles op een warme manier is gepresenteerd hopen zij je te kunnen inspireren. Bijna alles wat je ziet kan je kopen en direct meenemen. Daarnaast maken ze er de lekkerste taarten, neem er zeker eentje bij de koffie!

Sencha Lunchestore | Koorstraat 19

Living Roots

Living Roots is een woon/gift store, biologische bakkerij en lunchroom op de Mient 13 in Alkmaar. Een erg leuke plek in de oude stad van Alkmaar met vele inspirerende winkels en restaurants om zich heen. Een sfeervolle plek dichtbij de kaasmarkt en met hun terras ook erg leuk om de zonnige dagen bij hen door te brengen! 

Living Roots | Mient 13

Winkel Alkmaar

Luttik

In coffeebar LUTTIK kun je dagelijks tussen 09:00 en 18:00 uur genieten van koffie en thee en een hartig of zoet hapje. Ze hebben geen vast menu, dus laat je verrassen door wat ze wanneer jij te gast bent op het schoolbord hebben staan.

Koffie drinken, relaxen, bijpraten, werken, een spelletje doen, even bijkomen na een dagje Alkmaar…doe dat vooral bij LUTTIK coffeebar!

Luttik | Appelsteeg 1

Stadskaffee Laurens

Stadskaffee Laurens, hier kun je een sfeervolle, laagdrempelige plek verwachten. Een prachtig interieur waarin karakteristieke elementen een hoofdrol spelen. Leuk feitje: Het gebouw van Stadskaffee Laurens heeft een geschiedenis in Alkmaar, het was vroeger namelijk het politiebureau. 

Koffie is bij Stadskaffee Laurens niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg goedkoop: elke ochtend tussen 08:30 en 11:00 zijn alle koffie's slechts 1,50!  

Stadskaffee Laurens | Kerkplein 9

Winkel Alkmaar

Ray of Light

Ray of Light is sinds 1999 al in Alkmaar, maar vást nog niet bij iedereen bekend. Geniet van een kop koffie of een goed stuk taart terwijl er pal voor je neus heuse kunstwerken ontstaan. Ray of Light is namelijk niet alleen een koffiebar, maar ook neongalarie en glasblazerij. Een hele bijzondere plek om een goed kop koffie te drinken! 

 

Ray of Light | Breedstraat 5

Winkel Alkmaar

Genot van Grootschermer

Het restaurant ligt aan het water van de Eilandspolder, met een terras gelegen naast Het Genot van Grootschermer. Je kan er voor van alles terecht: ontbijt, lunch en diner, maar beleef hier ook het genot van een goed kop koffie! En je hoeft hier niet op je portemonnee te leten, want met de Alkmaarpas krijg je ook nog eens 10% korting. 

 

Het Genot van Grootschermer | Noordeinde 12

Winkel Alkmaar

Bianca's Brasserie

Tussen Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard ligt deze Hollandse brasserie 'Bianca's', met een schitterend uitzicht op een Hollandse molen en gezellig ingericht in het Delfts blauw! Hier kan je terecht voor een kop koffie met heerlijk, zelfgemaakte appeltaart! 

 

Bianca's Brasserie | Dorpsstraat 2 (Oterleek) 

Winkel Alkmaar

Café 's Lands Welvaren

Café 's Lands Welvaren is een oud Hollands café gelegen in het hart van Schermerhorn, tussen de molens en de landerijen! Een mooie plek voor fietsers, wandelaars en andere recreanten om een tussenstop te maken op het gezellige terras voor een lekker stuk huisgemaakt appelgebak en een kopje koffie.

Café 's Lands Welvaren | Westeinde 2 (Schermerhorn) 

Winkel Alkmaar

Restaurant Oudejans

In het historische dorpscentrum van De Rijp ligt – tegenover het prachtige raadhuis – het “Stadhuis van Amsterdam”, waarin het sfeer- en stijlvolle Restaurant Oudejans is gevestigd. De perfecte plek waar je heerlijk kan genieten van een goede lunch, diner of een heerlijk kop koffie. 

Restaurant Oudejans | Rechtestraat 106 (De Rijp)

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

6 fijne terrassen in Alkmaar

Vriendenweekend

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.