De leukste evenementen in de herfstvakantie (en vlak erna)

De herfstvakantie vier je in Alkmaar

Het is weer herfstvakantie! Heerlijk, een week lang leuke dingen doen. Gelukkig is er genoeg te doen in Alkmaar. We hebben een lijstje gemaakt met een aantal leuke tips voor deze week én vlak na de herfstvakantie. Voor ieder wat wils!

Amusetour

Zondag 20 oktober | 12:00

Op een dag 7 top restaurants in Alkmaar bezoeken?

Tijdens de Amusetour Alkmaar 2019 kan het! Ook deze herfst staat Alkmaar een middag in het teken van de lekkerste amuses en speciaal door 7 fantastische restaurants geselecteerde wijnen.
 

Bockbierfestival

Zondag 20 oktober | 12:00

De Bock is los!

Zondag 20 oktober aanstaande is het weer zover. Met maar liefst 23 bocken op tap, gezellige muziek en een sfeervolle ambiance is dit een mooie kans om de herfst goed in te luiden! Ook dit jaar hebben zitten er weer heerlijke exemplaren tussen, dus wees er op tijd bij!


 

Gigantisch grote rommelmarkt

20 oktober 2019 | 10:00 uur

De Wielerbaan is een uitgelezen locatie om de grote hoeveelheid kramen en ook bezoekers te ontvangen. Je vindt er de meest uiteenlopende dingen: boeken, platen, schilderijen, stereoapparatuur, decoratie, kleding, kleinmeubelen, gereedschap en nog veel meer! 

Speciaal voor kids

Cinekid On Tour

Van 23 t/m 25 oktober

De liefste, leukste en grappigste kinderfilms tijdens Cinekid On Tour.

Tijdens de herfstvakantie (23, 24 en 25 oktober) is Filmhuis Alkmaar omgetoverd tot filmspeelplaats. Naast het bekijken van de nieuwste kinderfilms kan je in de foyer je eigen animatiefilm maken, met klei een nieuwe gamewereld creëren en natuurlijk uitgebreid knutselen en limonade drinken. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar!

 

JeugdTheaterVestival

Woensdag 23 oktober | 14:30

Een feest voor iedereen vanaf 3 jaar: het JeugdTheaterVestival!

In de herfstvakantie is het weer feest voor iedereen vanaf 3 jaar met het JeugdTheaterVestival! Beleef één van de mooie voorstellingen in het theater, blijf gezellig wat lekkers eten en doe mee met de vele leuke activiteiten. 

Sportspektakel in de Meent Bauerfeind

Donderdag 24 oktober | 10:00 uur

Kom tijdens de herfstvakantie op donderdag 24 oktober naar het Sportspektakel in De Meent Bauerfeind!

Er wordt dit keer weer groots uitgepakt, met superveel nieuwe sporten. Centraal staan de halfoverdekte 400-meterbaan waar je je kunt uitleven met heel veel spelletjes, op alle luchtkussens, klimmen in de opblaasbare bananenboom en nog heel veel meer. Het Sportspektakel is bedoeld voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Evenementen vlak na de herfstvakantie

Wieler 3 daagse Alkmaar

31 oktober t/m 2 november

In dit voor Alkmaar bijzondere wielerjaar organiseert Alkmaar Sport voor de derde maal de Wieler 3 daagse Alkmaar. 

Het evenement in Alkmaar kent een compleet programma met disciplines variërend van koppelkoersen, sprints, rijden achter derny’s en het in Alkmaar populaire stayeren. 
 

Vriendenbockfestival

1 t/m 3 november

Genieten van bijzondere bieren

Na het succes van afgelopen vier jaar viert het bruisende Vriendenbockfestival dit najaar haar eerste lustrum. En daarom is het begin november maar liefst drie dagen feest. In de Grote Sint Laurenskerk proef je 1, 2 en 3 november de lekkerste bieren en bijpassende happen.
 

Yoga Fest in Het Nieuwe Warenhuis

Zondag 3 november | 10:00 - 18:00

Ontdek in één dag alle yogastijlen in de oude V&D in Alkmaar

In het monumentale gebouw, kun je kennismaken met de diverse stijlen binnen yoga. Iedereen is welkom, van nieuwkomer tot gevorderd. Naast de verschillende lessen kan men deelnemen aan lezingen, workshops en genieten van lekkere hapjes en de relaxte sfeer.

Halloween in Alkmaar

Oktober is ook de maand van Halloween. Wist je dat er in Alkmaar ook heel veel evenementen zijn in het teken van Halloween? Je kunt ze hier bekijken: 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.