Zoover: Leukste Winkelstad!

#allesoveralkmaar

AlkmaarPas 2018 nu verkrijgbaar!

Hoe fijn zou het zijn als je bij meer dan 300 Alkmaarse winkels en instellingen korting zou krijgen? Met de AlkmaarPas 2018 is dit geen droom maar werkelijkheid. 

Wimbledon van het Schaken naar Alkmaar

Het is een van de meest prestigieuze schaaktoernooien, met deelnemers en bezoekers van over de hele wereld. En in 2019 komt dit prachtige schaaktoernooi naar Alkmaar. Want dan is Alkmaar Host City voor het Tata Steel Schaak Toernooi. 

Jubileumjaar in Alkmaar

Het jaar 2018 is een bijzonder jaar voor Alkmaar. De Grote Kerk bestaat 500 jaar, het Kaasdragersgilde 425 jaar en het lekkerste museum van Nederland, ook wel het Hollands Kaasmuseum, bestaat 35 jaar. Allemaal belangrijke, en prachtige plekken in Alkmaar waar we trots op mogen zijn

Kunst lenen, kopen of gewoon kijken bij de Kunstleen

Wil je wat nieuws aan de muren? 

Bij de Kunstuitleen in Alkmaar zijn er ruim 1500 kunstwerken beschikbaar, en deze wisselen regelmatig. Mocht je dus snel uitgekeken zijn op een kunstwerk, of toch twijfelen? Ruil hem dan gewoon om en probeer iets nieuws!

5 biologische hotspots in Alkmaar

Alkmaar heeft meer dan 100 restaurants en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Eet jij alleen nog maar biologisch, of liever zelfs vegan? Op steeds meer plekken in de stad kan dat!

 

 

 

 

Reissite Zoover roept Alkmaar uit tot leukste winkelstad

Nederlanders zijn dol op shoppen, maar in welke stad shoppen ze het liefst? Reiswebsite Zoover onderzocht dit met een poll op zoover.nl. Met maar liefst 35 procent van de stemmen bleek Alkmaar de grote favoriet onder Nederlanders. 

5 x Zo maak je een feest van de Krokusvakantie

Eindelijk: het is krokusvakantie! Ga jij niet op wintersport of naar een andere vakantiebestemming? Niet getreurd, in Alkmaar is genoeg te doen om van de krokusvakantie een feest te maken. Wij zetten 5 leuke tips op een rij die nóg leuker worden met de AlkmaarPas.

9X SAMEN DOEN OP VALENTIJNSDAG IN ALKMAAR

Geen idee wat je dit jaar op Valentijnsdag met je vriend(in), man of vrouw kan doen? Geen nood: wij helpen je graag uit de brand. Hierbij negen leuke activiteiten om op Valentijnsdag in Alkmaar te doen.

FILMHUIS ALKMAAR

Bij het gloednieuwe filmhuis zie je alleen maar films die indruk maken. Die je nog een tijdje bijblijven, omdat ze niet standaard zijn. En er is meer! Boek op de site direct tickets voor het filmhuis.

RESTAURANT HOFMAN: ALKMAAR IN DE BAN VAN SHARED DINNER

Restaurant Hofman aan het Kerkplein is de nieuwste horeca-hotspot van Alkmaar.

RESTAURANT DE RITSZ: GEGARANDEERD GENIETEN

In Alkmaar is het altijd gezellig, want in de binnenstad van Alkmaar is de restaurantdichtheid hoog.
 

Alkmaarder Koen Verweij gaat voor goud in PyeongChang

Vier jaar geleden liep hij in Sotsji op 0,003 seconde de gouden plak mis, vandaag om 12.00 uur gaat Koen Verweij voor revanche op de 1500 meter.

Alles weten over Alkmaar?