Waar vier jij koningsdag?

#alkmaar

Liveshow KWF: Nederland staat op tegen kanker komt weer naar Alkmaar!

Op dinsdag 29 mei presenteert Caroline Tensen voor de tweede keer vanaf het Waagplein in Alkmaar de liveshow ‘Nederland staat op tegen kanker’ voor KWF Kankerbestrijding.

Koningsnacht en -dag 2018 in Alkmaar

Benieuwd wat er te doen is tijdens Koningsnacht en -dag 2018 in Alkmaar? Hier vind je alle informatie over evenementen, de vrijmarkt én een handige plattegrond van de stad.

 

 

Word vrijwilliger van 'Klim naar de hemel'

Een letterlijk hoogtepunt in dit jubileumjaar van Alkmaar wordt het vieringplatform ‘Klim naar de Hemel’: een unieke ervaring op grote hoogte. Van 1 mei tot 1 augustus is iedereen welkom om te ontdekken wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet. Maar daar is hulp bij nodig!

5 uittips voor de meivakantie

Blijf jij deze meivakantie lekker thuis? In Alkmaar is genoeg te doen om er een paar heerlijke dagen van te maken.

Hardwell toegevoegd aan line-up Slam! Koningsdag 2018

Wil je niet missen: op 27 april bouwen de beste artiesten van dit moment weer een groot feest in het AFAS Stadion in Alkmaar tijdens SLAM! Koningsdag. 

Jubileumjaar in Alkmaar

Het jaar 2018 is een bijzonder jaar voor Alkmaar. De Grote Kerk bestaat 500 jaar, het Kaasdragersgilde 425 jaar en het lekkerste museum van Nederland, ook wel het Hollands Kaasmuseum, bestaat 35 jaar. Allemaal belangrijke, en prachtige plekken in Alkmaar waar we trots op mogen zijn

Extra uitgebreide kaasbeleving in Alkmaar

Vrijdag 16 maart is op het Waagplein de extra uitgebreide kaasbeleving in Alkmaar gepresenteerd. Want in Alkmaar is het hele jaar door van alles te zien en beleven rondom 'kaas'.

Kaartverkoop Karavaan Festival barst los

De kaartverkoop van Karavaan Festival 2018 is gestart. Hét Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt van 1 t/m 10 juni ruim 200 voorstellingen, 7 landelijke premières én een bruisend festivalhart op het Doelenveld in hartje Alkmaar. 

6 fijne terrassen in Alkmaar

Lekker: de zon laat zich steeds vaker zien en dat betekent dat het terrasweer is aangebroken. Gelukkig barst Alkmaar van de terrassen waar je heerlijk van het mooie weer kunt genieten.

Kaasmarktseizoen officieel geopend

Komiek André van Duin had de eervolle taak om de grootste en oudste kaasmarkt van Nederland te openen en luidde de allereerste kaasbel van 2018. 

Kaeskoppenstad zoekt vrijwilligers en figuranten

Altijd al de rol van je leven willen spelen? Of willen helpen bij één van de grootste evenementen in Alkmaar? Geef je dan op als figurant of vrijwilliger voor Kaeskoppenstad op 2 en 3 juni. 

Meesterwerk komt voor even terug naar Alkmaar

Komend weekend keert het drieluik van Maarten van Heemskerck voor even teurg naar 'huis'. Een bijzonder moment, waar we voor het Alkmaar Prachtstad Magazine met conservator Christi Klinkert van Stedelijk Museum Alkmaar over spraken.

Alles weten over Alkmaar?