Tarieven

Tarieven

Havengeld
Na het innemen van een ligplaats is havengeld verschuldigd. Tarief pleziervaartuigen € 0,95 per strekkende meter per dag met een minimum bedrag van € 6,65. Tarief riviercruise- en charterschepen € 0,85 per meter per dag. Vanaf 1 oktober tot 1 mei zijn er week-, maand- en wintertarieven op aanvraag verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de havendienst. Genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

Reserveren door beroepsvaart
Uitsluitend voor beroepsvaart, riviercruise- en motorchartervaart is reserveren mogelijk tegen betaling van € 0,30 per meter scheepslengte boven op het havengeld van € 0,85/m. Download hier het digitale reserveringsformulier.

Reserveren ligplaats
Voor schepen in de beroepsvaart, riviercruise- en motorchartervaart is het mogelijk om een ligplaats in Alkmaar te reserveren. Kosten voor het reserveren van een afmeerplaats zijn € 0,30 per meter scheepslengte bovenop het havengeld van  
€ 0,85/m.

Geen toeristenbelasting Alkmaar
In Alkmaar wordt voor mensen die op vaarvakantie komen geen toeristenbelasting geheven! (Dit geldt voor alle schepen: zowel plezierjachten als voor cruiseschepen).

Alles weten over Alkmaar?