Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

4 tips voor het Filmhuis

Phantom Thread

De befaamde modeontwerper Reynolds Woodcock en zijn zuster Cyril bewegen zich in het centrum van de Britse mode-industrie in het naoorlogse Londen. Woodcock, een populaire vrijgezel, ontmoet op een dag Alma, een jonge zelfstandige vrouw, die zijn georganiseerde leven op zijn kop zet en zijn muze en geliefde wordt...

Sweet country

De Aboriginal Sam schiet uit noodweer zijn blanke baas dood. Hij slaat, samen met zijn zwangere vrouw, op de vlucht omdat een wraakkogel waarschijnlijker lijkt dan een eerlijk proces. Een groep boze boeren achtervolgt hem.                               

Film Stars don´t die in Liverpool

Op tournee door Engeland ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een diepe relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie ze troost vindt. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld wanneer Gloria ernstig ziek blijkt te zijn.

Les Gardiennes

Frankrijk 1915. Terwijl de mannen vechten aan het front in de Eerste Wereldoorlog en de veldslagen ver van huis plaatsvinden, is hun effect diep voelbaar bij degenen die zijn achtergebleven. Dat zijn de vrouwen, zij spelen de hoofdrol in dit oorlogsdrama. Een verhaal van weinig woorden, waarbij de emoties vlak onder de oppervlakte borrelen.

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: https://www.filmhuisalkmaar.nl/
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Alles weten over Alkmaar?