Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

4 tips voor het nieuwe jaar

Call me by your name

De zomer van 1983 in Noord Italië: de 17-jarige Elio brengt samen met zijn ouders de vakantie door op het Italiaanse platteland. Als de Amerikaanse Oliver (Armie Hammer) arriveert om als onderzoeksassistent samen met Elio’s vader te werken, vindt hij dat erg intrigerend. Een ontroerend en zinderend coming-of-ageverhaal over een eerste liefde en seksueel ontwaken.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh ('In Bruges') over een gefrustreerde en rouwende moeder. Bij gebrek aan vooruitgang bij de zoektocht naar de moordenaar van haar dochter, vraagt ze de aandacht van de lokale politie. Op een bijzondere manier...

A Gentle Creature

De sombere uitputtingsslag van een vrouw tegen een corrupt gevangenissysteem als symbool voor de Russische samenleving.

The Leisure Seeker

"Eerst Napels zien en dan sterven". Zoiets dachten John en Ella toen het getuttel en betuttel door artsen en hun volwassen kinderen hen te veel werd en ze met hun camper The Leisure Seeker er op uit trokken. Op zoek naar hun eigen happy ending.

nu een nieuwe programmering

Vanaf september heeft het Filmhuis Alkmaar een nieuwe programmering. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: https://www.filmhuisalkmaar.nl/
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Alles weten over Alkmaar?