Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

FILMCLUB ALKMAAR

Buiten het reguliere programma om bood Filmhuis Alkmaar vanaf oktober 2018 iedere tweede vrijdagochtend van de maand een speciaal gekozen film aan. Filmclub Alkmaar komt in oktober 2019 weer terug.

Voor de ware filmliefhebber is er niets fijner dan zich onder te dompelen in de wondere wereld van de cinema en te genieten van een unieke selectie films. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten over de film.

Filmclub Alkmaar seizoen 2019-2020 loopt vanaf oktober 2019 tot en met mei 2020.

4 tips voor het Filmhuis

Celle que vous croyez

Een spannend drama waarin vijftiger Claire zichzelf na een gestrand huwelijk met haar jonge geliefde weer moet herpakken. Celle que vous croyez is een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie en waarin realiteit en leugens steeds meer in elkaar overlopen.


 

Jim Button en de stad van de draken

Jim Button, een jongen van het eiland Lummerland, realiseert zich op een dag dat hij daar eigenlijk niet vandaan komt. Hij verlaat samen met zijn vrienden Lucas en Emma het eiland. Ze komen terecht in Mandala waar een prinses gevangen genomen is in de gevaarlijke Drakenstad. Gaat het hen lukken haar te bevrijden? 

A rainy day in New York

A rainy day in New York is een romantische komedie over een jong stel wiens romantische trip naar New York een andere wending neemt dan ze hadden verwacht. Ongemakkelijke situaties en avonturen stapelen zich op en dan is het weer ook nog eens slecht.

 

Kapsalon Romy

Stine lijdt aan Alzheimer en dat heeft een grote impact op de verhouding met haar kleindochter Romy. Als de gezondheid van Stine verslechtert, realiseert Romy zich dat zij haar oma moet loslaten. Maar niet voordat ze besluit oma’s grootste wens te laten uitkomen.
 

 

 

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: www.filmhuisalkmaar.nl
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.