Wees Onzichtbaar (Afgelast)

Podium Mozaïek i.s.m. Theater RAST / Murat Isik (Vers van De Vest)

Deze voorstelling is verplaatst van 15 april 2020 naar 20 oktober 2020 en vindt plaats in de Grote Zaal.

De roman ‘Wees Onzichtbaar’ van Murat Isik won in 2018 de Libris Literatuur Prijs. Inmiddels gingen er al ruim 135.000 exemplaren over de toonbank. Isik schrijft over de Turks-Zaza Metin, die als vijfjarige jongen met zijn familie in de Bijlmermeer terechtkomt. Zijn tirannieke vader dicteert het gezin en Metin overleeft volgens de wijsheid: wie geschoren wordt, moet stil zitten.
 
Langzaam groeit zijn gevoel van eigenwaarde en komt hij in verzet. ‘Wees Onzichtbaar’ is een coming of age-verhaal dat een tot dan toe ongekend inkijkje biedt in de wereld van een (migranten)generatie, opgroeiend tussen de roemruchte flats van Amsterdam-Zuidoost. Het is Metins wereld. En tegelijkertijd herkenbaar voor iedereen die in de jaren tachtig en negentig groot werd. ‘Wees Onzichtbaar’ is een caleidoscopische vertelling over hoe je identiteit niet wordt bepaald door één factor.
Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Lira fonds.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.