Toneelgroep Oostpool: ‘Romeo en Julia’

Op zaterdag 24 maart speelt Toneelgroep Oostpool ‘Romeo en Julia’ in TAQA Theater De Vest. In deze gloednieuwe versie is een van de bekendste Shakespeare-klassiekers bewerkt voor een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs, onder regie van Marcus Azzini (Angels in America, On the Road).  Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.

In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar. ‘Romeo en Julia’ is een energieke voorstelling over liefde én haat. Op 24 maart is in De Vest in Alkmaar de allerlaatste kans om de voorstelling, die door de Volkskrant met 5 sterren werd bekroond,  in Nederland te zien! 

Jonge acteurs 
Brutale bewerking met jonge cast Regisseur Marcus Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep vol jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. De jonge theatermakers Kasper Tarenskeen en Jan Hulst (Scheeps-Horeca, De Ilias) maakten een hedendaagse bewerking met behoud van het ritme en de poëzie van het origineel, maar in de taal van nu. De scenografie is in handen van Koen Steger, die afgelopen zomer het veelbesproken decor voor Zomergasten ontwierp. Modeontwerper Mattijs van Bergen verzorgt de kostuums en de muziek is in handen van Bart Rijnink.  

Meer informatie en toegangskaarten
‘Romeo en Julia’ van Toneelgroep Oostpool is op zaterdag 24 maart om 20.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 22,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur). 

 

Alles weten over Alkmaar?